detector.media
07.11.2018 15:10
У Херсоні прощаються з активісткою Катериною Гандзюк
У Херсоні прощаються з активісткою Катериною Гандзюк
7 листопада в херсонському Палаці молоді проходить прощання з громадською діячкою, представницею Херсонської міської ради Катериною Гадзюк, яка померла 4 листопада

Про це повідомляє «РБК-Україна».

Зазначено, що прощання з Гандзюк прийшли кілька сотень людей. Серед них місцеві громадські активісти, волонтери, військові та чиновники. ЗМІ повідомляє, що голову Херсонської ОДА Андрія Гордєєва в будівлю не пустили.

 Під палацом молоді чергують кілька поліцейських і активісти. На будівлі з'явилися написи «Вбивць на нари».

За повідомленням «РБК-Україна», активісти звинувачують у пособництві у вбивстві Гандзюк херсонську поліцію. Також вони закидали шашками будинок колишнього помічника народного депутата Миколи Паламарчука - Ігоря Павловського. Раніше ЗМІ повідомляли, що він може бути причетний до нападу на Катерину Гандзюк 31 липня 2018 року. Павловський - один з керівників підприємства з охорони правопорядку «Чорний туман».

Депутат Паламарчук заявив, що не має стосунку до вбивства Гандзюк, але звільнив свого помічника. Павловський також спростував свою причетність до замаху, але визнав, що був допитаний у цій справі.

Нагадаємо, 4 листопада стало відомо про смерть громадської активістки і в. о. керівника справами Херсонської міської ради Катерини Гандзюк, на яку було скоєно напад 31 липня 2018 року (її облили сірчаною кислотою). Увечері 4 листопада у Києві, Херсоні, Дніпрі, Харкові та інших містах відбулися акціївшанування пам’яті Катерини Гандзюк.

5 листопада представники громадських, правозахисних та медійних організацій звернулися до голів депутатських фракцій Верховної Ради з вимогою створити тимчасову слідчу комісію для розслідування нападів на громадських активістів, журналістів та політичних діячів.

В іншій заяві представники громадських, правозахисних і недійних організацій висловили обурення станом розслідування нападів і вбивств громадських активістів та виступили з вимогою відставки керівництва херсонської поліції, генерального прокурора України Юрія Луценка і міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Представництво ЄС в Україні звернуло увагу на «тривожну тенденцію» нападів на активістів та журналістів в Україні.

6 листопада генпрокурор Юрій Луценко під час виступу у Верховній Раді заявив, що напише заяву про відставку у відповідь на заклики активістів після смерті громадської активісти Катерини Гандзюк.

6 листопада Верховна Рада утворила тимчасову слідчу комісію для розслідування нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY