Луценко заявив, що змушений залишитись на посаді генпрокурора через вотум довіри від парламенту

Луценко заявив, що змушений залишитись на посаді генпрокурора через вотум довіри від парламенту

10 Листопада 2018
1065
10 Листопада 2018
11:26

Луценко заявив, що змушений залишитись на посаді генпрокурора через вотум довіри від парламенту

1065
Раніше представники громадських, благодійних, правозахисних та медійних організацій вимагали відставки генпрокурора України Юрія Луценка і голови МВС Арсена Авакова у зв’язку зі смертю громадської діячки, представниці Херсонської міської ради Катерини Гандзюк.
Луценко заявив, що змушений залишитись на посаді генпрокурора через вотум довіри від парламенту
Луценко заявив, що змушений залишитись на посаді генпрокурора через вотум довіри від парламенту

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що змушений залишитись на посаді, тому що отримав вотум довіри в парламенті. Про це він сказав в інтерв'ю Прямому каналу.

«Чому я подав у відставку? Не тому, що вважаю себе у чомусь винним, хоча, звичайно, я не безгрішний. Просто я бачив, що в парламенті йшлося не про розслідування. Крикунам було байдуже: чи хтось затриманий, чи є якісь версії, чи когось допитують, їх цікавила влада. [...] Я мав у парламенті продемонструвати, що для мене йдеться не про владу, я за неї не чіпляюся, я до неї не просився. Мене туди відправили майже без шансів на успіх, і тим не менше я робив і буду робити все, щоб закон і справедливість у нашій країні торжествували. Є кращі люди – я подаю у відставку, призначте Мустафу Найєма, може він краще буде працювати. Парламент поставив це питання на голосування. За мою відставку проголосували 38 депутатів. Президент на підставі цього відхилив моє клопотання. Сказати, що це мені приносить радість чи горе, - не знаю. Напевно, це мені просто продовжує мою відповідальність. Я буду працювати максимально і у випадку справи Каті Гандзюк, і в 54 випадках активістів, і в тисячах справ інших українців», - сказав він.

На запитання ведучого щодо подальших спроб вийти з посади генпрокурор відповів: «Якщо мені висловив парламент недовіру аж 38 голосами, а це означає вотум довіри – значить я вимушений працювати далі».

Нагадаємо, 4 листопада стало відомо про смерть громадської активістки і в. о. керівника справами Херсонської міської ради Катерини Гандзюк, на яку було скоєно напад 31 липня 2018 року (її облили сірчаною кислотою). Увечері 4 листопада у Києві, Херсоні, Дніпрі, Харкові та інших містах відбулися акції вшанування пам’яті Катерини Гандзюк.

5 листопада представники громадських, правозахисних та медійних організацій звернулися до голів депутатських фракцій Верховної Ради з вимогою створити тимчасову слідчу комісію для розслідування нападів на громадських активістів, журналістів та політичних діячів.

Представництво ЄС в Україні звернуло увагу на «тривожну тенденцію» нападів на активістів та журналістів в Україні.

6 листопада Верховна Рада утворила тимчасову слідчу комісію для розслідування нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів.

7 листопада прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган підтвердила, що Генеральний прокурор України Юрій Луценко подав президенту України заяву про відставку.

9 листопада стало відомо, що президент не прийняв заяву Юрія Луценка про відставку.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1065
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Володимир
1986 дн. тому
Яке лицемірство! Над цим голосуванням сміються на всіх ТВ КАНАЛАХ.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду