Розгляд клопотання про продовження арешту Вишинського перенесли на 1 листопада

Розгляд клопотання про продовження арешту Вишинського перенесли на 1 листопада

31 Жовтня 2018
891

Розгляд клопотання про продовження арешту Вишинського перенесли на 1 листопада

891
Термін запобіжного заходу керівнику «РИА Новости Украина» у вигляді тримання під вартою спливає 4 листопада. Кирила Вишинського підозрюють у держзраді та незаконному зберіганні зброї.
Розгляд клопотання про продовження арешту Вишинського перенесли на 1 листопада
Розгляд клопотання про продовження арешту Вишинського перенесли на 1 листопада

У Херсоні сьогодні суд переніс на 1 листопада розгляд клопотання прокуратури на продовження арешту керівнику «РИА Новости Украина» Кирилу Вишинському. Про це повідомляє УНН з посиланням на адвоката Вишинського Андрія Доманського.

«Сьогодні ми заявили клопотання про відвід судді, його не задовільнили. Тому засідання з продовження запобіжного заходу перенесено на завтра на 12.30», - сказав захисник.

Нагадаємо, 15 травня в офісі «РИА Новости Украина» (медіагрупа «Россия сегодня») відбулися обшуки, було затримано журналіста та керівника видання Кирила Вишинського. Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що дії співробітників «РИА Новости Украина» підпадають під «державну зраду». СБУ також оприлюднила схему, за якою нібито фінансувалося інтернет-видання «РИА Новости Украина»Кирилу Вишинському оголосили про підозру в державній зраді

16 травня Вишинського етапували до Херсону. а 17 травня заарештували на два місяці без права внесення застави.

Заступник голови СБУ Віктор Конононенко повідомив, що Кирила Вишинського доцільніше судити як громадянина України, хоча він має також і російське громадянство.

Під час засідання Апеляційного суду в Херсоні 1 червня Вишинський заявив про відомову від українського громадянства. Проте у Державній міграційній службі зазначили, що самої лише заяви недостатньо для виходу з громадянства. Також вихід з громадянства не передбачено в разі, якщо особі повідомлено про підозру.

6 липня Кирилу Вишинському повідомили також про підозру в незаконному зберіганні зброї. 11 липня під час розгляду клопотання про продовження запобіжного заходу Вишинському слідчий заявив, що до кримінальної справи щодо державної зради були долучені матеріали іншого кримінального провадження щодо керівника видання, зокрема щодо зберігання зброї та наркотичних засобів.

19 липня Херсонський міськсуд наклав арешт на квартиру, два автомобілі та майно Вишинського, вилучене під час обшуків.

6 вересня Херсонський міський суд залишив під арештом обвинуваченого в державній зраді керівника «РИА Новости Украина» Кирила Вишинського ще на 60 діб.

23 жовтня Херсонський апеляційний суд відмовив у задоволенні скарги захисту керівника «РИА Новости Украина» Кирила Вишинського на продовження йому терміну утримання під вартою до 4 листопада.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
891
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду