СБУ продовжує слідство через висловлювання Мураєва про Сенцова

СБУ продовжує слідство через висловлювання Мураєва про Сенцова

12 Жовтня 2018
2837

СБУ продовжує слідство через висловлювання Мураєва про Сенцова

2837
Служба безпеки України продовжує досудове розслідування у двох кримінальних провадженнях через висловлювання народним депутатом, власником каналу NewsOne Євгеном Мураєвим в ефірі «112 Україна» про політв’язня Олега Сенцова
СБУ продовжує слідство через висловлювання Мураєва про Сенцова
СБУ продовжує слідство через висловлювання Мураєва про Сенцова

Про це йдеться у відповіді СБУ на запит «Детектора медіа».

«Повідомляємо, що Головним слідчим управлінням Служби безпеки України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за обставинами висловлення народним депутатом України в ефірі одного з телеканалів суджень щодо діяльності органів державної влади України, спрямованої на зупинення агресії Російської Федерації, та стосовно засудження у Росії Олега Сенцова», – йдеться у відповіді.

Нагадаємо, досудове розслідування здійснюється у кримінальному провадженні за ч.1 ст. 111 Кримінального кодексу України та за ч.2. ст.383 ККУ.

За інформацією СБУ, повідомлення про підозру в зазначеному провадженні не здійснювалося.

На інші запитання «Детектора медіа» СБУ не відповіла, пославшись на ст.222 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, 7 червня 2017 року Євген Мураєв в ефірі каналу «112 Україна» заявив, що український режисер, політв'язень Олег Сенцов «готував підпали та вибухи». Журналісти закликали бойкотувати NewsOne і позбавити Мураєва мандата.аіаіДо бойкоту «112 Україна», «Інтера», NewsOne та видання «Страна.ua» закликала сестра Сенцова Наталя Каплан.

Фракції БПП і «Народний фронт» вимагали від СБУ порушити проти Мураєва кримінальну справу за статтею «державна зрада». А віце-спікер парламенту Ірина Геращенко приєдналася до бойкоту каналу і зажадала від Мураєва публічних вибачень перед Сенцової і його сім'єю.

Народний депутат від «Народного фронту» Андрій Тетерук звернувся до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення «ретельно вивчити це питання і в найкоротші терміни переглянути питання надання ліцензії каналам, які сприяють поширенню брехливої ​​кремлівської пропаганди і українофобських висловлювань окремих депутатів типу покидька Мураєва». 

Після цього пан Мураєв написав у Facebook: «А всього лише було сказано "час все розставить на свої місця". В тому числі, в справі Сенцова.

Але це лише привід, якого явно чекала тупа машина пропаганди. Причому з серії "хоч що-небудь". Висмоктати з телефонного коментаря державну зраду погано виходить навіть у досвідчених шакалів клавіатури».

Згодом Генеральна прокуратура України внесла повідомлення щодо вчинення народним депутатом України, власником телеканалу NewsOne Євгеном Мураєвим злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (Державна зрада), ч. 2 ст. 383 (Завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину) Кримінального кодекcу України.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2837
Читайте також
25.10.2018 15:40
Юлія Шестакова
«Детектор медіа»
4 912
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду