detector.media
Юлія Шестакова
«Детектор медіа»
12.10.2018 14:53
СБУ продовжує слідство через висловлювання Мураєва про Сенцова
СБУ продовжує слідство через висловлювання Мураєва про Сенцова
Служба безпеки України продовжує досудове розслідування у двох кримінальних провадженнях через висловлювання народним депутатом, власником каналу NewsOne Євгеном Мураєвим в ефірі «112 Україна» про політв’язня Олега Сенцова

Про це йдеться у відповіді СБУ на запит «Детектора медіа».

«Повідомляємо, що Головним слідчим управлінням Служби безпеки України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за обставинами висловлення народним депутатом України в ефірі одного з телеканалів суджень щодо діяльності органів державної влади України, спрямованої на зупинення агресії Російської Федерації, та стосовно засудження у Росії Олега Сенцова», – йдеться у відповіді.

Нагадаємо, досудове розслідування здійснюється у кримінальному провадженні за ч.1 ст. 111 Кримінального кодексу України та за ч.2. ст.383 ККУ.

За інформацією СБУ, повідомлення про підозру в зазначеному провадженні не здійснювалося.

На інші запитання «Детектора медіа» СБУ не відповіла, пославшись на ст.222 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, 7 червня 2017 року Євген Мураєв в ефірі каналу «112 Україна» заявив, що український режисер, політв'язень Олег Сенцов «готував підпали та вибухи». Журналісти закликали бойкотувати NewsOne і позбавити Мураєва мандата.аіаіДо бойкоту «112 Україна», «Інтера», NewsOne та видання «Страна.ua» закликала сестра Сенцова Наталя Каплан.

Фракції БПП і «Народний фронт» вимагали від СБУ порушити проти Мураєва кримінальну справу за статтею «державна зрада». А віце-спікер парламенту Ірина Геращенко приєдналася до бойкоту каналу і зажадала від Мураєва публічних вибачень перед Сенцової і його сім'єю.

Народний депутат від «Народного фронту» Андрій Тетерук звернувся до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення «ретельно вивчити це питання і в найкоротші терміни переглянути питання надання ліцензії каналам, які сприяють поширенню брехливої ​​кремлівської пропаганди і українофобських висловлювань окремих депутатів типу покидька Мураєва». 

Після цього пан Мураєв написав у Facebook: «А всього лише було сказано "час все розставить на свої місця". В тому числі, в справі Сенцова.

Але це лише привід, якого явно чекала тупа машина пропаганди. Причому з серії "хоч що-небудь". Висмоктати з телефонного коментаря державну зраду погано виходить навіть у досвідчених шакалів клавіатури».

Згодом Генеральна прокуратура України внесла повідомлення щодо вчинення народним депутатом України, власником телеканалу NewsOne Євгеном Мураєвим злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (Державна зрада), ч. 2 ст. 383 (Завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину) Кримінального кодекcу України.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY