Сенцов припиняє голодування з 6 жовтня – адвокат

Сенцов припиняє голодування з 6 жовтня – адвокат

5 Жовтня 2018
2454

Сенцов припиняє голодування з 6 жовтня – адвокат

2454
Утримуваний в колонії РФ український режисер Олег Сенцов написав листа, у якому повідомляє про припинення голодування з 6 жовтня
Сенцов припиняє голодування з 6 жовтня – адвокат
Сенцов припиняє голодування з 6 жовтня – адвокат

Про це пише видання «Настоящее время» з посиланням на адвоката українця Дмитра Дінзе.

Адвокат має лист Сенцова. У ньому він написав наступне:

«У зв'язку з критичним станом мого здоров'я, а також початком патологічних змін у внутрішніх органах, найближчим часом до мене заплановано застосування примусового харчування. Моя думка при цьому вже не враховується – нібито, я вже не в змозі адекватно оцінити рівень здоров'я та небезпеку, яка йому загрожує.

Насильницьке годування буде проводитися в рамках реанімаційних заходів щодо спасіння життя пацієнта. У даних умовах я зобов'язаний припинити свою голодовку з завтрашнього дня, тобто з 06.10.18 р.».

За словами Дінзе, Сенцов не хотів припиняти голодування, «це був вимушений захід».

Сенцов підтвердив адвокату, що має проблеми зі здоров'ям і що не знає, як виходитиме з голодування: «Тому що йому сказали, що у нього в печінці та нирках почалися незворотні зміни, і в серці ці зміни теж почали відбуватися… Можливо він не вийде з голодування і помре від супутніх хвороб. Все під питанням».

«Йому дали час подумати. Якщо він не піде з голодування з завтрашнього дня, то буде здійснено примусове годування - його вивезуть в реанімацію, там прикують до ліжка, вставлять трубку і будуть примусово годувати. І сказали, що з нього овоч зроблять. Овоч - це він буде просто тупо лежати на ліжку з трубкою в носі або в роті. Вони [і зараз] вважають, що він вже не здатен відповідати за свої дії, що голодовка перейшла в стадію, коли настала точка неповернення. Тобто невідомо, як він вийде з голодування - 50 на 50», - зазначив Дінзе у коментарі виданню «Медуза».

Зазначимо, 5 жовтня про це також повідомила український омбудсмен Людмила Денісова. Вона закликала РФ надати українцію належне лікування та повідомити про стан його здоров'я.

Нагадаємо, що Олега Сенцова затримали російські спецслужби в анексованому Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові. 25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав його винним в організації терористичного угрупування і засудив до 20 років колонії суворого режиму.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. За словами адвоката Сенцова Дмитра Дінзе, український режисер голодуватиме до кінця.

28 вересня російські тюремники повідомили, що голодуючого українського режисера Сенцова вивезли на «планове обстеження» до міської лікарні, де йому провели корекцію лікування. Як саме воно було відкореговане - не повідомлялося. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2454
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду