Службу новин «112 Україна» очолив Олександр Климов

Службу новин «112 Україна» очолив Олександр Климов

1 Жовтня 2018
3711

Службу новин «112 Україна» очолив Олександр Климов

3711
Керівником служби новин телеканалу «112 Україна» замість Ірини Малихіної став Олександр Климов, який працює на каналі з 2013 року
Службу новин «112 Україна» очолив Олександр Климов
Службу новин «112 Україна» очолив Олександр Климов

Про це «Детектору медіа» повідомив генеральний продюсер каналу Артем Марчевський.

«Іра пропрацювала на каналі п’ять років. Вона професіонал найвищого рівня! За цей час вона створила кращу в Україні редакцію новин, виховала не одне покоління професійних журналістів. Весь колектив, і я особисто, безмірно вдячні Ірині за професіоналізм, порядність і об'єктивність. Наступником Ірини став її вихованець – Олександр Климов, який також працює на каналі з 2013 року. Я бажаю Ірині удачі в її нові виклики. Знаю, що у неї все вийде», – прокоментував він.

Нагадаємо, 1 жовтня Ірина Малихіна на своїй сторінці у Facebook повідомила, що припинила співпрацю з телеканалом «112 Україна».

Нагадаємо, у квітні 2018 року «112 Україна» назвав кінцевим бенефіціаром громадянина Німеччини Едуарда Катца: 99% власності компанії перейшло до його швейцарської фірми АТ «Плірофоріес АГ». А у червні замість Сергія Логунова був призначений новий генеральний продюсер каналу Артем Марчевський.

Низка видань повідомляли, що справжнім власником «112 Україна» з квітня став лідер «Українського вибору» Віктор Медведчук. Сам політик заперечував цю інформацію.

Як свідчить дослідження «Детектора медіа», з травня по червень 2018 року Віктор Медведчук згадувався у різних програмах каналу частіше, ніж за весь 2017 рік.

22 червня в інтерв’ю «Детектору медіа» Віктор Зубрицький, колишній креативний продюсер каналу «112 Україна» підтвердив, що ініціював перемови з Катцем щодо продажу каналу. Але не зміг пояснити, у якості кого він вів ці перемовини. На запитання, чому інформація про причетність Віктора Медведчука до каналу з’являється в українських медіа, Зубрицький не відповів.

У серпні програма журналістських розслідувань «Схеми» дослідила, що новий генпродюсер «112 Україна» Артем Марчевський пов’язаний з Віктором Медведчуком, і припустила, що новий власник з Німеччини може бути підставною фігурою. Коментуючи розслідування журналістів, «Детектору медіа» пан Марчевський повідомив, що «вони (матеріали програми "Схеми" - ДМ) взагалі не відповідають дійсності та грубо порушують журналістські стандарти».

На фото - Олександр Климов

Фото: Facebook 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3711
Читайте також
02.10.2018 15:23
Юлія Шестакова
«Детектор медіа»
4 826
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду