detector.media
Юлія Шестакова
«Детектор медіа»
01.10.2018 13:35
Службу новин «112 Україна» очолив Олександр Климов
Службу новин «112 Україна» очолив Олександр Климов
Керівником служби новин телеканалу «112 Україна» замість Ірини Малихіної став Олександр Климов, який працює на каналі з 2013 року

Про це «Детектору медіа» повідомив генеральний продюсер каналу Артем Марчевський.

«Іра пропрацювала на каналі п’ять років. Вона професіонал найвищого рівня! За цей час вона створила кращу в Україні редакцію новин, виховала не одне покоління професійних журналістів. Весь колектив, і я особисто, безмірно вдячні Ірині за професіоналізм, порядність і об'єктивність. Наступником Ірини став її вихованець – Олександр Климов, який також працює на каналі з 2013 року. Я бажаю Ірині удачі в її нові виклики. Знаю, що у неї все вийде», – прокоментував він.

Нагадаємо, 1 жовтня Ірина Малихіна на своїй сторінці у Facebook повідомила, що припинила співпрацю з телеканалом «112 Україна».

Нагадаємо, у квітні 2018 року «112 Україна» назвав кінцевим бенефіціаром громадянина Німеччини Едуарда Катца: 99% власності компанії перейшло до його швейцарської фірми АТ «Плірофоріес АГ». А у червні замість Сергія Логунова був призначений новий генеральний продюсер каналу Артем Марчевський.

Низка видань повідомляли, що справжнім власником «112 Україна» з квітня став лідер «Українського вибору» Віктор Медведчук. Сам політик заперечував цю інформацію.

Як свідчить дослідження «Детектора медіа», з травня по червень 2018 року Віктор Медведчук згадувався у різних програмах каналу частіше, ніж за весь 2017 рік.

22 червня в інтерв’ю «Детектору медіа» Віктор Зубрицький, колишній креативний продюсер каналу «112 Україна» підтвердив, що ініціював перемови з Катцем щодо продажу каналу. Але не зміг пояснити, у якості кого він вів ці перемовини. На запитання, чому інформація про причетність Віктора Медведчука до каналу з’являється в українських медіа, Зубрицький не відповів.

У серпні програма журналістських розслідувань «Схеми» дослідила, що новий генпродюсер «112 Україна» Артем Марчевський пов’язаний з Віктором Медведчуком, і припустила, що новий власник з Німеччини може бути підставною фігурою. Коментуючи розслідування журналістів, «Детектору медіа» пан Марчевський повідомив, що «вони (матеріали програми "Схеми" - ДМ) взагалі не відповідають дійсності та грубо порушують журналістські стандарти».

На фото - Олександр Климов

Фото: Facebook 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY