Віце-президент США закликав уряд М’янми відпустити журналістів Reuters

Віце-президент США закликав уряд М’янми відпустити журналістів Reuters

5 Вересня 2018
771

Віце-президент США закликав уряд М’янми відпустити журналістів Reuters

771
Віце-президент США Майк Пенс закликав уряд М'янми скасувати вирок журналістам-розслідувачам Reuters Ва Лон та К'яу Со О, яких 3 вересня засудили до 3 років ув'язнення за «розголошення державної таємниці»
Віце-президент США закликав уряд М’янми відпустити журналістів Reuters
Віце-президент США закликав уряд М’янми відпустити журналістів Reuters

Про це Майк Пенс написав у Twitter.

«Ва Лон та К'яу Со О треба похвалити, а не ув'язнювати за їхню роботу про висвітлення порушень прав людини й масових вбивств. Свобода релігій та преси є фундаментальним для сильної демократії. Ми закликаємо уряд М'янми скасувати вирок та негайно їх випустити», – написав він.

Нагадаємо, Ва Лон та Куав Со О отримали запрошення до ресторану в Янгоні від двох співробітників поліції, яких вони ніколи раніше не зустрічали. Під час вечері поліцейські передали журналістам згорнуті папери. Після того, як вони вийшли з ресторану, їх заарештували й звинуватили в тому, що вони отримали секретні документи завдяки обману.

Як повідомляло «Радіо Свобода», представники мусульманської меншини рохінджа почали втікати з М’янми 25 серпня. Військові країни влаштували розгін у штаті Ракін після нападу підозрюваних бойовиків рохінджа на армійські бази й поліцейські пункти, у результаті чого 12 співробітників служби безпеки загинули. Армія заявила, що вбила близько 400 підозрюваних бойовиків.

За даними міжнародної медичної гуманітарної організації «Лікарі без кордонів» протягом першого місяця після виникнення насильства у М’янмі в серпні цього року було вбито щонайменше 6700 мусульман-рохінджа, серед яких багато дітей. Уряд М’янми заявляє, що його дії спрямовані не проти цивільних, а проти бойовиків.

У липні журналістів-розслідувачів Reuters обвинуватили в розкритті держтаємниці.

3 вересня журналісти були визнані винними у розголошенні державної таємниці.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
771
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду