detector.media
05.09.2018 11:40
Віце-президент США закликав уряд М’янми відпустити журналістів Reuters
Віце-президент США закликав уряд М’янми відпустити журналістів Reuters
Віце-президент США Майк Пенс закликав уряд М'янми скасувати вирок журналістам-розслідувачам Reuters Ва Лон та К'яу Со О, яких 3 вересня засудили до 3 років ув'язнення за «розголошення державної таємниці»

Про це Майк Пенс написав у Twitter.

«Ва Лон та К'яу Со О треба похвалити, а не ув'язнювати за їхню роботу про висвітлення порушень прав людини й масових вбивств. Свобода релігій та преси є фундаментальним для сильної демократії. Ми закликаємо уряд М'янми скасувати вирок та негайно їх випустити», – написав він.

Нагадаємо, Ва Лон та Куав Со О отримали запрошення до ресторану в Янгоні від двох співробітників поліції, яких вони ніколи раніше не зустрічали. Під час вечері поліцейські передали журналістам згорнуті папери. Після того, як вони вийшли з ресторану, їх заарештували й звинуватили в тому, що вони отримали секретні документи завдяки обману.

Як повідомляло «Радіо Свобода», представники мусульманської меншини рохінджа почали втікати з М’янми 25 серпня. Військові країни влаштували розгін у штаті Ракін після нападу підозрюваних бойовиків рохінджа на армійські бази й поліцейські пункти, у результаті чого 12 співробітників служби безпеки загинули. Армія заявила, що вбила близько 400 підозрюваних бойовиків.

За даними міжнародної медичної гуманітарної організації «Лікарі без кордонів» протягом першого місяця після виникнення насильства у М’янмі в серпні цього року було вбито щонайменше 6700 мусульман-рохінджа, серед яких багато дітей. Уряд М’янми заявляє, що його дії спрямовані не проти цивільних, а проти бойовиків.

У липні журналістів-розслідувачів Reuters обвинуватили в розкритті держтаємниці.

3 вересня журналісти були визнані винними у розголошенні державної таємниці.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY