Аркадій Бабченко: Першим насправді мав бути Айдер Муждабаєв

Аркадій Бабченко: Першим насправді мав бути Айдер Муждабаєв

12 Серпня 2018
4693

Аркадій Бабченко: Першим насправді мав бути Айдер Муждабаєв

4693
Журналіст Аркадій Бабченко заявив, що першим у списку «замовлених» Росією був не він, а заступник гендиректора каналу ATR Айдер Муждабаєв. Також він висловив думку, що спроби замахів на журналістів з боку Росії продовжуватимуться.
Аркадій Бабченко: Першим насправді мав бути Айдер Муждабаєв
Аркадій Бабченко: Першим насправді мав бути Айдер Муждабаєв

Про це він сказав в авторській програмі Євгена Кісельова на Прямому каналі.

За словами Бабченка, йому надали охорону задовго до самої спецоперації з інсценуванням вбивства, на етапі її підготовки. А після того, як стало відомо, що він живий, Бабченку із родиною довелось переїхати до «безпечного місця», де вони досі перебувають під охороною.

При цьому журналіст зазначив, що не може розголошувати подробиці, зі скількох осіб складається охорона. Лише додав, що вони озброєні «достатньо». 

Бабченко зазначив, що зараз майже нікуди не виходить, а кожен вихід з дому це теж майже «спецоперація». Зокрема, для інтерв‘ю Прямому каналу його спеціально привезли до прес-центру СБУ. За словами Бабченка, в такому режимі йому з родиною доведеться жити щонайменше до виборів президента України. Також він ніде не працює, тому що небезпечно «приїжджати до відомого місця у відомий час».

Журналіст повідомив також, що першим у списку «замовлених» Росією був не він, а заступник гендиректора каналу ATR Айдер Муждабаєв. Проте потім замовник вирішив «усунути» першим Бабченка через особу, про яку він на той час почав писати у своїх матеріалах. На уточнююче запитання ведучого, чи це був Путін, Бабченко відповів, що ні: «Друга людина після Путіна».

Як відомо, 29 травня 2018 року увечері з'явилася інформація, що застрелили російського журналіста Аркадія Бабченка, який жив і працював в Україні.

Проте 30 травня на брифінгу голова СБУ Василь Грицак розповів, що Бабченко живий, а його нібито вбивство насправді було спецоперацією.

31 травня до Шевченківського райсуду Києва надійшло клопотання щодо арешту Бориса Германа, якого СБУ підозрює в організації вбивства журналіста Аркадія Бабченка. Суд арештував Германа на два місяці без права внесення застави. 6 серпня йому продовжили строк тримання під вартою до 23 вересня.

Пізніше волонтер та учасник бойових дій на Донбасі Олексій Цимбалюк заявив, що начебто саме він був «виконавцем вбивства» Аркадія Бабченка. СБУ та прокуратура підтвердили цю інформацію.

13 червня спецпризначенці затримали «громадянина Т», який нібито керував диверсійною групою з трьох осіб, яка у травні 2018 року відвідувала російський Ростов-на-Дону начебто для інструктажу щодо майбутніх терактів в Україні.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4693
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду