У Таллінні поліція затримала Аркадія Бабченка

У Таллінні поліція затримала Аркадія Бабченка

31 Липня 2023
6867
31 Липня 2023
10:23

У Таллінні поліція затримала Аркадія Бабченка

6867
Журналіст закидав яйцями будівлю російського посольства в Естонії.
У Таллінні поліція затримала Аркадія Бабченка
У Таллінні поліція затримала Аркадія Бабченка

Поліція Таллінна затримала порушника, який у ніч проти 30 липня закидав яйцями будівлю російського посольства в Естонії. Про це першим написало видання Delfi.

У пресслужбі естонської поліції повідомили, що проти затриманого чоловіка 1977 року народження заведено справу, але від подробиць утрималися.

Водночас активіст організації «Мирний опір» Михайло Баранов заявив, що затриманим у Таллінні є журналіст Аркадій Бабченко. Баранова раніше затримали у Вільнюсі за підозрою в тому, що він залишив напис «Navalnists for the terror» на інсталяції «ШИЗО Навального», пише Deutsche Welle.

Сам Бабченко опублікував у твітері фото з поліцейської машини з підписом: «Естонські чайки летять над нашою зоооноою... А у в'язниці зараз вечеря. Добраніч. Вечір у хату». В коментарях у фейсбуці він підтвердив, що справді закидав яйцями російське посольство в Таллінні.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що міністерство юстиції РФ внесло російського журналіста Аркадія Бабченка, який деякий час жив та працював в Україні, до переліку «іноземних агентів». 

Перед тим, у січні 2023 року, міністерство внутрішніх справ Росії оголосило в розшук блогера та журналіста Аркадія Бабченка. Картку з даними Бабченка розміщено в базі розшуку міністерства без уточнення статті Кримінального кодексу, на підставі якої його розшукують. У липні 2020 року Аркадія Бабченка внесли в РФ до переліку терористів та екстремістів.

Аркадій Бабченко у минулому — військовий збройних сил РФ, брав участь у двох чеченських війнах. Після звільнення зі збройних сил став журналістом. Працював воєнним кореспондентом газети «Московский комсомолец», кореспондентом на телеканалах, воєнним кореспондентом «Новой газеты».

Висвітлював події на Майдані, війну на Донбасі, критикував президента Росії Володимира Путіна. У лютому 2017 року після погроз залишив Росію, остерігаючись за своє життя. Жив в Ізраїлі та Чехії, згодом переїхав до України.

29 травня 2018 року стало відомо, що Аркадія Бабченка начебто застрелили. 30 травня на брифінгу голова Служби безпеки України Василь Грицак розповів, що Бабченко живий, а його нібито вбивство насправді було спецоперацією СБУ.

У листопаді 2019 року Бабченко залишив Україну.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6867
Читайте також
09.10.2018 13:38
Юрій Луканов
для «Детектора медіа»
1 800
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду