У Мінську затримали головну редакторку інформагенції «БелаПАН»

У Мінську затримали головну редакторку інформагенції «БелаПАН»

9 Серпня 2018
815

У Мінську затримали головну редакторку інформагенції «БелаПАН»

815
У четвер, 9 серпня, Слідчий комітет Білорусі у справі про незаконний доступ до платної інформації державного агентства «БелТА» затримав головреда інформаційної компанії «БелаПАН» Ірину Левшину.
У Мінську затримали головну редакторку інформагенції «БелаПАН»
У Мінську затримали головну редакторку інформагенції «БелаПАН»

Про це повідомляє «БелаПАН».

«З нею проводяться слідчі дії», – цитує інформагенція заяву начальника відділу інформації і зв’язку з громадськістю центрального апарату СК Сергія Кабаковича.

Зв’язок із Іриною Левшиною зник вранці 9 серпня. На роботу вона не прийшла, її мобільний телефон відключений. Донька Ірини Левшиної виявила в квартирі матері сліди обшуку і розкритий системний блок комп’ютера.

За інформацією БелаПАН, в СК буде проведено допит Левшиної, до неї їде адвокат.

Як повідомляв «Детектор медіа», 7 серпня обшуки пройшли в редакціях незалежних видань БелаПАН і Tut.by, співробітниць яких Тетяну Коровенкову, Марину Золотову і Ганну Колтигіну відвезли на допит до Слідчого комітету. Згодом стало відомо про затримання ще пятьох журналістів. 

8 серпня затримали чотирьох журналістів видання Realt.by і одного журналіста з іншого видання. Також повідомлялося, що білоруські силовики прийшли з обшуком до кореспондента російської редакції Deutsche Welle Павлюка Биковського.

Увечері 8 серпня Слідчий комітет Білорусі відпустив журналістів порталу Realt.by Ігора Хмару, Марію Сороку, Олену Масловську і Владислава Кулецького.

У відпущених взяли підписку про нерозголошення.

8 серпня затримали також на три доби журналістів Олексія Жукова і Павлюка Биковського, яким пізніше дали статус підозрюваних у справі про «незаконний доступ» до платної підписки інформаційного агентства БелТА.

Із закликами звільнити затриманих медійників уже виступили Рада Європи, Євросоюз, ОБСЄ, Білоруська асоціація журналістів назвала затримання співробітників видань TUT.BY і БелаПАН грубим порушенням свободи ЗМІ, а дії правоохоронців надмірними.

Фото: «БелаПАН» 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
815
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду