У Білорусі після обшуків у двох редакціях затримано трьох журналісток

У Білорусі після обшуків у двох редакціях затримано трьох журналісток

7 Серпня 2018
932

У Білорусі після обшуків у двох редакціях затримано трьох журналісток

932
Обшуки проходили в редакціях незалежних видань БелаПАН і Tut.by, співробітниць яких Тетяну Коровенкову, Марину Золотову і Ганну Колтигіну відвезли на допит до Слідчого комітету.
У Білорусі після обшуків у двох редакціях затримано трьох журналісток
У Білорусі після обшуків у двох редакціях затримано трьох журналісток

Про це повідомили білоруській службі Радіо Свобода співробітники інформаційного агентства БелаПАН.

У слідчому комітеті пояснили, що підставою для порушення кримінальної справи стало повідомлення республіканського унітарного підприємства БелТА про збої під час здійснення доступів до платної підписки послуг.

«Протягом двох років без відома і згоди республіканського унітарного підприємства здійснювалося понад 15 тисяч несанкціонованих підключень до інформації, що зберігається в комп’ютерній системі підприємства», – заявили в СК Білорусі і додали, що в результаті цих дій «БелТА» завдана істотна шкода.

У червні у Білорусі схвалили поправки в закон «Про засоби масової інформації», нагадує видання, які посилюють урядовий контроль над ЗМІ та інтернетом. Ці законодавчі зміни вимагатимуть, щоб автори всіх публікацій і коментарів на онлайнових форумах були ідентифіковані, і щоб власники веб-сайтів модерували ці форуми. Це дозволить блокувати соціальні мережі й інші сайти.

Документ викликав критику Білоруської асоціації журналістів і незалежних ЗМІ, а також міжнародних організацій.

Головна редакторка білоруського порталу Tut.by Марина Золотова проходить підозрюваною у справі про несанкціонований доступ до сайту білоруського державного інформагентства БЕЛТА. Справу порушено за частиною 2 статті 349 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання у вигляді штрафу, обмеження або позбавлення волі на строк до двох років, пише «Медуза».

За даними СК Білорусі, до протиправної діяльності причетні співробітники порталу Tut.by, інформагентства БелаПАН і видавничого дому «Білоруська наука».

Фото: Sputnik Беларусь

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
932
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду