detector.media
09.08.2018 14:31
У Мінську затримали головну редакторку інформагенції «БелаПАН»
У Мінську затримали головну редакторку інформагенції «БелаПАН»
У четвер, 9 серпня, Слідчий комітет Білорусі у справі про незаконний доступ до платної інформації державного агентства «БелТА» затримав головреда інформаційної компанії «БелаПАН» Ірину Левшину.

Про це повідомляє «БелаПАН».

«З нею проводяться слідчі дії», – цитує інформагенція заяву начальника відділу інформації і зв’язку з громадськістю центрального апарату СК Сергія Кабаковича.

Зв’язок із Іриною Левшиною зник вранці 9 серпня. На роботу вона не прийшла, її мобільний телефон відключений. Донька Ірини Левшиної виявила в квартирі матері сліди обшуку і розкритий системний блок комп’ютера.

За інформацією БелаПАН, в СК буде проведено допит Левшиної, до неї їде адвокат.

Як повідомляв «Детектор медіа», 7 серпня обшуки пройшли в редакціях незалежних видань БелаПАН і Tut.by, співробітниць яких Тетяну Коровенкову, Марину Золотову і Ганну Колтигіну відвезли на допит до Слідчого комітету. Згодом стало відомо про затримання ще пятьох журналістів. 

8 серпня затримали чотирьох журналістів видання Realt.by і одного журналіста з іншого видання. Також повідомлялося, що білоруські силовики прийшли з обшуком до кореспондента російської редакції Deutsche Welle Павлюка Биковського.

Увечері 8 серпня Слідчий комітет Білорусі відпустив журналістів порталу Realt.by Ігора Хмару, Марію Сороку, Олену Масловську і Владислава Кулецького.

У відпущених взяли підписку про нерозголошення.

8 серпня затримали також на три доби журналістів Олексія Жукова і Павлюка Биковського, яким пізніше дали статус підозрюваних у справі про «незаконний доступ» до платної підписки інформаційного агентства БелТА.

Із закликами звільнити затриманих медійників уже виступили Рада Європи, Євросоюз, ОБСЄ, Білоруська асоціація журналістів назвала затримання співробітників видань TUT.BY і БелаПАН грубим порушенням свободи ЗМІ, а дії правоохоронців надмірними.

Фото: «БелаПАН» 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY