Колишній прес-офіцер Влад Якушев написав книгу для тих, хто боїться читати про війну

Колишній прес-офіцер Влад Якушев написав книгу для тих, хто боїться читати про війну

7 Серпня 2018
7221

Колишній прес-офіцер Влад Якушев написав книгу для тих, хто боїться читати про війну

7221
Книга «Карателі» незабаром вийде друком у київському видавництві «ДІПА».
Колишній прес-офіцер Влад Якушев написав книгу для тих, хто боїться читати про війну
Колишній прес-офіцер Влад Якушев написав книгу для тих, хто боїться читати про війну

Про те, чому і для кого лейтенант, екс-начальник прес-служби 14-ї окремої механізованої бригади ОК «Захід» Влад Якушев написав свою книгу, він розповів «Детектору медіа».  

«Книга «Карателі» - це моя обіцянка побратимам, з якими я служивЯкось, після бою у Мар’їнці, коли ми сиділи у окопі, на позиції «Бунгало», Ваня, з позивним Гаммі, витер рукавом брудне обличчя і сказав: «От бачиш, що тут робиться? Ти знаєш, я знаю, он – Ведмідь знає. Ті, хто сидить у багні, так, як ми. І все, більше ніхто». Довелося пообіцяти, що, коли звільнюсь, напишу про це, і тоді знатимуть всі…

Про що книга? Про тих, хто у окопах, але не тільки. У ній багато сюжетних ліній. Головні герої - військові і цивільні, журналісти і волонтери, і навіть звірі…»

Видає книгу київське видавництво «ДІПА». За словами пана Влада, він майже рік вів перемовини із різними видавництвами і отримував відмови або пропозиції, від яких відмовлявся сам.

«Не можу я гламурно причесати цю книгу, не можу вписати в неї когось для піару, - каже він. - Коли падали снаряди 152 калібру, не було з нами тих, кого тепер треба піарити. «ДІПА» погодилось друкувати. Без змін та додаткових умов. З початку війни видавництво друкує книги, написані АТОвцями. Друкує мужньо, тому що книги про війну читають далеко не всі і на продаж їх візьме не кожен магазин…»

«Я намагався написати книгу не тільки для побратимів, але і для тих, хто боїться читати про війну, - додав Влад Якушев. - Одна моя знайома сказала: «Я не читаю про війну і не буду читати. Там стільки болю. Я одразу плакати починаю, тому не читаю». Таких людей дуже багато. Вони не читають про війну, не дивляться новини про війну, намагаються жити так, ніби війни немає. Навряд чи хтось з них візьме в руки червону «простріляну кулями» книгу, але, якщо візьмуть, то, можливо, будуть здивовані. Тому що на війні не тільки біль та страх. На війні є місце для посмішки і далеко не всі військові історії закінчуються калюжами крові».

На цьому фото герої, яким присвячена главі із назвою «Рибалка»: ротний Сергій Сірко, позивний «Панда», і Сан Санич. «Історія може видатись фантастичною, - зазначає автор книги, - але вона на 100% правдива»

Як повідомляв «Детектор медіа», колишня журналістка «Українського тижня», командир мінометного розрахунку 54-ої бригади Збройних Сил України (ЗСУ), молодший сержант Валерія Бурлакова повідомила, що планує написати книгу про загиблих бійців АТО, з якими воювала на Донбасі.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7221
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду