detector.media
Мар'яна Олійник
«Детектор медіа»
07.08.2018 14:05
Колишній прес-офіцер Влад Якушев написав книгу для тих, хто боїться читати про війну
Колишній прес-офіцер Влад Якушев написав книгу для тих, хто боїться читати про війну
Книга «Карателі» незабаром вийде друком у київському видавництві «ДІПА».

Про те, чому і для кого лейтенант, екс-начальник прес-служби 14-ї окремої механізованої бригади ОК «Захід» Влад Якушев написав свою книгу, він розповів «Детектору медіа».  

«Книга «Карателі» - це моя обіцянка побратимам, з якими я служивЯкось, після бою у Мар’їнці, коли ми сиділи у окопі, на позиції «Бунгало», Ваня, з позивним Гаммі, витер рукавом брудне обличчя і сказав: «От бачиш, що тут робиться? Ти знаєш, я знаю, он – Ведмідь знає. Ті, хто сидить у багні, так, як ми. І все, більше ніхто». Довелося пообіцяти, що, коли звільнюсь, напишу про це, і тоді знатимуть всі…

Про що книга? Про тих, хто у окопах, але не тільки. У ній багато сюжетних ліній. Головні герої - військові і цивільні, журналісти і волонтери, і навіть звірі…»

Видає книгу київське видавництво «ДІПА». За словами пана Влада, він майже рік вів перемовини із різними видавництвами і отримував відмови або пропозиції, від яких відмовлявся сам.

«Не можу я гламурно причесати цю книгу, не можу вписати в неї когось для піару, - каже він. - Коли падали снаряди 152 калібру, не було з нами тих, кого тепер треба піарити. «ДІПА» погодилось друкувати. Без змін та додаткових умов. З початку війни видавництво друкує книги, написані АТОвцями. Друкує мужньо, тому що книги про війну читають далеко не всі і на продаж їх візьме не кожен магазин…»

«Я намагався написати книгу не тільки для побратимів, але і для тих, хто боїться читати про війну, - додав Влад Якушев. - Одна моя знайома сказала: «Я не читаю про війну і не буду читати. Там стільки болю. Я одразу плакати починаю, тому не читаю». Таких людей дуже багато. Вони не читають про війну, не дивляться новини про війну, намагаються жити так, ніби війни немає. Навряд чи хтось з них візьме в руки червону «простріляну кулями» книгу, але, якщо візьмуть, то, можливо, будуть здивовані. Тому що на війні не тільки біль та страх. На війні є місце для посмішки і далеко не всі військові історії закінчуються калюжами крові».

На цьому фото герої, яким присвячена главі із назвою «Рибалка»: ротний Сергій Сірко, позивний «Панда», і Сан Санич. «Історія може видатись фантастичною, - зазначає автор книги, - але вона на 100% правдива»

Як повідомляв «Детектор медіа», колишня журналістка «Українського тижня», командир мінометного розрахунку 54-ої бригади Збройних Сил України (ЗСУ), молодший сержант Валерія Бурлакова повідомила, що планує написати книгу про загиблих бійців АТО, з якими воювала на Донбасі.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY