Омбудсмен Денісова планує знову їхати до Росії, щоб спробувати потрапити до українських політв’язнів

Омбудсмен Денісова планує знову їхати до Росії, щоб спробувати потрапити до українських політв’язнів

25 Липня 2018
1267

Омбудсмен Денісова планує знову їхати до Росії, щоб спробувати потрапити до українських політв’язнів

1267
Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова планує знову їхати до Росії та намагатися потрапити до українських політв’язнів. Коли саме це відбудеться — залежить від відповіді російської сторони.
Омбудсмен Денісова планує знову їхати до Росії, щоб спробувати потрапити до українських політв’язнів
Омбудсмен Денісова планує знову їхати до Росії, щоб спробувати потрапити до українських політв’язнів

Про це Людмила Денісова повідомила в коментарі «Громадському».

Зазначається, що секретаріат українського омбудсмена 25 липня направив листа до Уповноваженої з прав людини в Росії Тетяни Москалькової, щоб спробувати узгодити «дорожню карту» візитів уповноважених до ув’язнених в РФ та Україні.

«Ми надіслали їм два варіанти «дорожньої карти» і запросили, аби вони надали нам свій варіант, як вони хочуть. Але вони не надали нам відповіді на ті варіанти, які ми надали ще 26 червня. І тому зараз ми знову написали їм листа і чекаємо відповіді», - сказала Людмила Денісова.

Омбудсмен зазначила, що про дати відвідування ув'язнених говорити не зарано, адже «це політичне рішення, якого чекає Москалькова».

«Ми просто на це чекаємо, штовхаємо їх, звертаємося», - наголосила Денісова.

«Москалькова говорить про те, що нібито написала мені листа про те, що я можу відвідати наших рибалок в Криму. Я хочу почути, де я можу з ними зустрітися. Я пропонувала, щоб їх відвезли до Ростова і я їх там відвідаю», - сказала уповноважена Верховної Ради.

Як повідомляв «Детектор медіа», український омбудсмен перебувала в РФ два тижні із 14 червня згідно з домовленостями президентів України та РФ про відвідування ув'язнених. Проте їй не вдалося відвідати жодного.

26 червня Московський міський відмовив українському омбудсмену в отриманні дозволу на відвідування в СІЗО засудженого в РФ українського журналіста Романа Сущенка.

28 червня Людмила Денісова повідомила, що вдруге вирушила до російської колонії «Лабитнангі», де утримується незаконно засуджений до 20 років ув'язнення український режисер Олег Сенцов. 

Пізніше прес-секретар російського омбудсмена Тетяни Москалькової Олексій Зловедов повідомив, що пані Денісова «прибула до регіону самостійно, без узгодження з російською стороною, тому пані Москалькова відвідає Сенцова самостійно». 

Людмила Денісова зазначила, що під час телефонних розмов між президентами України і РФ 9 і 21 червня Володимир Путін надав їй «повні гарантії на безперешкодний доступ до всіх українських політв'язнів, які утримуються на території Російської Федерації і в тимчасово окупованому Криму».

«Вже два тижні я чекаю на реалізацію даних мені гарантій державними органами виконавчої влади РФ. На цю хвилину я не побачила жодного з утримуваних українців, до яких в мене гарантований безперешкодний доступ», - додала вона.

Також омбудсмен зверталась у своєму повідомленні до керівника Адміністрації президента РФ Антона Вайна щодо «розблокування реалізації цих гарантій» і до прес-секретаря Путіна, Дмитра Пєскова, «який неодноразово наголошував, що виконання президентських домовленостей залежить від двох омбудсменів».

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1267
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду