Москалькова написала Денісовій, що відвідала Сенцова 28 червня

Москалькова написала Денісовій, що відвідала Сенцова 28 червня

3 Серпня 2018
812

Москалькова написала Денісовій, що відвідала Сенцова 28 червня

812
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова отримала листа від російського омбудсмена Тетяни Москалькової, у якому та розповідає про здоров’я незаконно ув’язненого в РФ українського режисера Олега Сенцова станом на …28 червня.
Москалькова написала Денісовій, що відвідала Сенцова 28 червня
Москалькова написала Денісовій, що відвідала Сенцова 28 червня

Про це Людмила Денісова написала на своїй сторінці у Facebook.

«І тут, як-то кажуть, є два нюанси. Перший – пройшло вже більше місяця з того моменту, і говорити про його релевантність, коли Олег продовжує голодувати, не доводиться. Другий – того ж дня я була під дверима колонії, а її кортеж проїхав повз, не зупинившись!» – зазначила пані Денісова.

Як повідомляв «Детектор медіа», український омбудсмен перебувала в РФ із 14 червня згідно з домовленостями президентів України та РФ про відвідування ув'язнених. Проте їй не вдалося відвідати жодного.

28 червня Людмила Денісова повідомила, що вдруге вирушила до російської колонії «Лабитнангі», де утримується незаконно засуджений до 20 років ув'язнення український режисер Олег Сенцов. 

Пізніше прес-секретар російського омбудсмена Тетяни Москалькової Олексій Зловедов повідомив, що пані Денісова «прибула до регіону самостійно, без узгодження з російською стороною, тому пані Москалькова відвідає Сенцова самостійно». 

Нагадаємо, 27 липня Людмила Денісова направила листа омбудсмену РФ з пропозицією обміняти українських політв'язнів на 36 росіян. Український омбудсмен зазначила, що ініціатива України щодо звільнення політв’язнів - громадян України, яких утримують на території РФ і на тимчасово окупованій території АР Крим із одночасним звільненням 36 громадян РФ, затриманих або засуджених за здійснення злочинів проти України, так і залишаються без відповіді.

Українського режисера Олега Сенцова затримали російські спецслужби в анексованому Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові.

25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. Керівництво російської колонії у Лабитнангі пригрозило Сенцову примусовим годуванням. За словами адвоката Сенцова Дмитра Дінзе, український режисер голодуватиме до кінця.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
812
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду