У Києві вшановують пам’ять Павла Шеремета (ФОТО)

У Києві вшановують пам’ять Павла Шеремета (ФОТО)

20 Липня 2018
2305

У Києві вшановують пам’ять Павла Шеремета (ФОТО)

2305
20 липня о 8 ранку на розі вулиць Богдана Хмельницького та Івана Франка у Києві розпочалася акція пам’яті журналіста Павла Шеремета, якого вбили на цьому місці два роки тому
У Києві вшановують пам’ять Павла Шеремета (ФОТО)
У Києві вшановують пам’ять Павла Шеремета (ФОТО)

Взяти участь в акції та висвітлити її зібралися близько сотні журналістів, медійних громадських діячів.

Акцію знімають телекамери практично всіх загальнонаціональних та інформаційних українських телеканалів і деяких міжнародних медіа.

 

Вшанувати пам'ять Павла Шеремета прийшла також посол США в Україні Марі Йованович.

Головна редакторка «Української правди» Севгіль Мусаєва повідомила журналістам, що редакція «Української правди» добивається перекваліфікації справи про вбивство Павла Шеремета  на статю «теракт». Також видання вимагає від правоохоронних органів публічного звіту про хід розслідування, адже з минулого року усі матеріали справи засекречені.

Нагадаємо, Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля в центрі Києва. Убивство кваліфіковане прокуратурою Києва за статтею «умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб». Слідство наразі не встановило ані вбивць, ані замовників злочину.

За даними слідства, за три тижні до загибелі Павло Шеремет відвідав Москву, де зустрічався з близьким оточенням убитого російського опозиціонера Бориса Нємцова та з міністром доходів та зборів часів Віктора Януковича Олександром Клименком, якого вважають власником медіахолдингу «Вести Украина» (пан Шеремет, зокрема, працював ведучим на «Радио Вести» і виконавчим директором в «Українській правді»).

У лютому 2017 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що під час візиту до Москви Павло Шеремет нібито мав співбесіду з Олександром Клименком на посаду головного редактора «Радио Вести». Факт зустрічі Павла Шеремета й Олександра Клименка підтвердила й головред «Української правди» Севгіль Мусаєва, але вона не знала про причини тієї зустрічі. Голова холдингу «Вести Украина» Ольга Семченко заперечила, що пан Шеремет мас співбесіду з паном Клименком.

У липні 2017 року Держдеп США закликав українську владу зробити все можливе для того, щоб знайти винних у вбивстві журналіста Павла Шеремета.

До другої річниці загибелі Шеремета медійні та правозахисні організації виступили із заявою, в якій вимагають публічного звіту від правоохоронців про розслідування вбивства журналіста.

Також Представництво ЄС в Україні заявило, що очікує від української влади проведення прозорого розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета та притягнення винних до відповідальності.

Фото: Марь’яна Закусило, Світлана Остапа

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2305
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду