detector.media
Юлія Шестакова
«Детектор медіа»
17.07.2018 13:24
Турецькі спецслужби таємно вивезли з України журналіста Юсуфа Інана – ЗМІ (ДОПОВНЕНО)
Турецькі спецслужби таємно вивезли з України журналіста Юсуфа Інана – ЗМІ (ДОПОВНЕНО)
Сайт телеканалу ATR повідомив, що 12 липня спецслужби Туреччини вивезли з України журналіста Юсуфа Інана, якого звинувачують у членстві в терористичній організації Фетуллаха Ґюлена.

Канал посилається на повідомлення турецької газети «Акшам» та зазначає, що журналіст має опозиційну турецькій владі позицію.

За повідомленням видання, Юсуф Інан покинув Туреччину у 2016 році після спроби перевороту, а згодом нібито керував з України інтернет-медіа, яке спеціалізується на ізмірських темах. Видання, за повідомленням газети, нібито різко критикувало уряд партії «Справедливості та Розвитку».

Крім того, як зазначає сайт каналу ATR, в українському сегменті Facebook з'явилися повідомлення, про викрадення Юсуфа Інана агентами турецького MIT (Milli Istihbarat Teşkiliatı). Такі ж операції без санкції місцевих судів проти нібито гюленістів турецькі спецслужби провели останнім часом в Азерайджане, Косово і Габоні, йдетья на сайті  ATR.

Видання Hurriyet Daily News повідомило, що «ключовий підозрюваний в терористичній організації FETÖ був повернутий до Туреччини в рамках операцій проти групи 15 липня».

У повідомленні «Громадського радіо» зазначено, що Юсуф Інан оголошений у розшук як член злочинної організації в провінції Ізмір.

«Детектор медіа» звернувся по коментар до прес-секретарки Служби безпеки України Олени Гітлянської. Вона повідомила, що їй нічого не відомо та порадила звернутись до Генеральної прокуратури України. 

«Детектор медіа» поцікавився у Генеральної прокуратури України щодо можливої екстрадиції турецького журналіста.

Речник Генпрокуратури Андрій Лисенко у коментарі «Детектору медіа» повідомив, що ГПУ нічого не відомо щодо цієї особи.

«До ГПУ стосовно цієї людини жодних запитів не надходило. Питаннями екстрадиції займається Мінюст, а потім він дає доручення прокуратурі. Нам ніяких доручень не було», – сказав він.

У прес-службі Прокуратури Києва також повідомили, що екстрадиційна перевірка стосовно пана Інана ними проводилась.

«Детектор медіа» звертатиметься із запитом до Міністерства юстиції України.

Нагадаємо, 5 березня 2018 року особи в цивільному, що представилися співробітниками української поліції, намагалися викрасти азербайджанського журналіста Фікрета Гусейнлі з квартири, яку він орендував тоді в Києві.

У липні 2018 року казахська журналістка Жанари Ахмет, яка намагається отримати в Україні статус біженця, також заявила про спробу її викрадення в місті Києві.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY