У Києві проходить акція «Вголос» на підтримку Олега Сенцова

У Києві проходить акція «Вголос» на підтримку Олега Сенцова

9 Червня 2018
1148

У Києві проходить акція «Вголос» на підтримку Олега Сенцова

1148
У Києві на Майдані Незалежності проходить акція на підтримку українського режисера, політв'язня Олега Сенцова, який 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити усіх в'язнів Кремля.
У Києві проходить акція «Вголос» на підтримку Олега Сенцова
У Києві проходить акція «Вголос» на підтримку Олега Сенцова

Про це повідомляє «Громадське».

Зазначається, що на акції присутні діячі культури, серед яких режисер Ахтем Сеітаблаєв, акторка Римма Зюбіна, музикант Андрій Хливнюк, вони зі сцени зачитають оповідання Олега Сенцова. Зюбіна також зачитала лист Сенцова.

Організаторка акції — кінопродюсерка Анна Капустіна.

Нагадаємо, українського режисера і кримчанина Олега Сенцова затримали російські спецслужби в анексованому Росією Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові.

25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав  Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. Керівництво російської колонії у Лабитнангі пригрозило Сенцову примусовим годуванням. За словами адвоката Сенцова Дмитра Дінзе, український режисер голодуватиме до кінця.

Підтримку Сенцова та вимоги його звільнення висловили громадські діячі Чехіїросійські письменники та науковціПАРЄPEN Internationalрежисери Франції, Посольство США в УкраїніЄвросоюзОБСЄ.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1148
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду