detector.media
04.06.2018 13:30
Гран-прі фестивалю «Чілдрен кінофест– 2018» отримала «Сторожова застава»
Гран-прі фестивалю «Чілдрен кінофест– 2018» отримала «Сторожова застава»
3 червня в столичному кінотеатрі «Київська Русь» пройшла церемонія закриття 5-го ювілейного фестивалю мистецтва кіно для дітей та підлітків «Чілдрен кінофест», на якій було названо переможців.

Про це повідомляє прес-служба організатора фестивалю – компанії «Артхаус трафік».

Переможець визначався за результатами глядацького голосування.

Гран-прі фестивалю отримало українське фентезі «Сторожова застава» режисера Юрія Ковальова (виробництво Film.ua). Стрічка набрала 4,8 балів із 5.

За словами організаторів, це вперше, коли гран-прі фестивалю дісталося українському фільму.

Друге місце посів британський фільм «Земля: Один вражаючий день» з 4,7 балами (7 червня він вийде в український прокат).

Третє місце дісталося стрічці виробництва Франції та Бельгії – «Великий злий лис та інші історії», яка отримала 4,6 бала (вийде в прокат 5 липня).

У національному конкурсі фільмів, знятих дітьми, найкращою стала анімаційна робота «Качка на ім'я Бабіліна» Надії Бабаніної з Дніпра.

Також цього року в рамках конкурсу вперше був присуджений Приз глядацьких симпатій – його лауреатом стала стрічка «Вірус А» 14-річного Олексія Пивошенко з Авдіївки, яка набрала найбільшу кількість голосів.

За даними організаторів, гостями безкоштовних показів «Чілдрен Кінофесту» цього року стали понад 42 тисячі глядачів у 22 містах країни.

Нагадаємо, цього року «Чілдрен кінофест» пройшов з 25 травня по 3 червня у 22 містах України.

Частина квитків на покази були передані юним глядачам із соціально незахищених верств населення: дітям з особливими потребами, сиротам і потерпілим від конфлікту на сході України.

У міжнародному конкурсі взяли участь сім європейських картин. Поза конкурсом до 30-річчя прем'єри була показана українська анімаційна стрічка «Острів скарбів» Давида Черкаського. Амбасадоркою фестивалю стала українська письменниця, адвокатка, правозахисниця, радіоведуча і посланниця доброї волі ООН в Україні Лариса Денисенко

У 2019 році «Чілдрен кінофест» відбудеться з 31 травня по 9 червня.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY