В Україні у травні пройде перший фестиваль молодіжного кіно «Кінорейв»

В Україні у травні пройде перший фестиваль молодіжного кіно «Кінорейв»

5 Квітня 2018
1569

В Україні у травні пройде перший фестиваль молодіжного кіно «Кінорейв»

1569
Фестиваль стартує у Києві, де пройде з 17 по 21 травня у кінотеатрі «Жовтень». Із 21 по 23 травня покази заплановані у Маріуполі (кінотеатр «Перемога»), Запоріжжі (кінотеатр «Байда-кіно») та Харкові (кінотеатр «Київ»). Всі фільми демонструються мовою оригіналу з українськими субтитрами.
В Україні у травні пройде перший фестиваль молодіжного кіно «Кінорейв»
В Україні у травні пройде перший фестиваль молодіжного кіно «Кінорейв»

17 травня в Україні стартує перший фестиваль молодіжного кіно «Кінорейв», який пройде у Києві, Маріуполі, Запоріжжі та Харкові. Про це повідомляє прес-служба «Артхаус Трафік».

До програми фестивалю увійшли п'ять німецьких повнометражних фільмів для аудиторії від 14 років. Покази безкоштовні, за попередньою реєстрацією, яка буде відкрита у травні.

У Києві кіноогляд молодого кіно Німеччини відкриється фільмом для аудиторії від 18 років – «Кошмар» берлінського режисера Акіза. Він розповість про дівчину Тіну та її повернення з рейву: пізно вночі вона зіштовхується з незвичайною потворною істотою. У наступні дні вона зустрінеться з ним ще не раз, в тому числі і у власному будинку. Але оточуючі відмовляються визнавати реальність непроханого гостя.

Також у програмі фестивалю на глядачів чекає підліткове роуд-муві «Гуд бай, Берлін!» від режисера Фатіха Акіна. Головні герої фільму – школярі-аутсайдери: Майк, який безнадійно закоханий у найкрасивішу дівчинку школи, і новенький з невимовним для німців прізвищем «Чічачов» на прізвисько «Чік». Разом вони беруть стару «Ладу» і відправляються у подорож до діда Чіка.

Першому коханню та втечі від дорослих із їх проблемами присвячена стрічка «Амелі біжить». Фільм Тобіаша Віеманна слідує за Амелі – дівчиною, хворою на астму, якій набридла занудність лікарів, що оточують її в альпійському санаторії. Вона наважується на втечу і незабаром знаходить нового друга. Разом вони спробують дістатися до вершини гори, де, згідно зі старим повір'ям, Амелі зможе зцілитися.

Після закінчення фестивалю «Амелі біжить» буде доступний для показів у кіноклубах і школах в рамках проекту «Артхаус Клуб».

Ще один фільм увійде в програму фестивалю за підсумками голосування майбутніх глядачів, яке стартує 5 квітня на сторінках соціальних мереж Goethe-Institut в Україні та компанії «Артхаус Трафік». Гостям фестивалю будуть запропоновані на вибір три німецькі стрічки – «Центр мого світу», «Люби мене!» та «Молоко тигра».

Заключним показом «Кінорейву» у Києві стане хітова «Вікторія» (18+) – кримінальна драма Себастіяна Шиппера, яка знята одним кадром: 134 хвилини без монтажу. Операторська робота Стурли Брандта Гровлена ​​була відзначена «Срібним ведмедем» Берлінського кінофестивалю за видатні художні досягнення. Саундтрек до запаморочливої ​​прогулянки по Берліну написав електронний неокласик Нільс Фрам. Головна героїня, молода іспанка Вікторія, вирушає у подорож нічним Берліном у компанії чотирьох нових друзів.

Фестиваль молодіжного німецького кіно «Кінорейв» стартує у Києві, де пройде з 17 по 21 травня у кінотеатрі «Жовтень». Із 21 по 23 травня покази заплановані у Маріуполі (кінотеатр «Перемога»), Запоріжжі (кінотеатр «Байда-кіно») та Харкові (кінотеатр «Київ»). Всі фільми демонструються мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Раніше повідомлялось, що в Україні 4 квітня стартувала кінопрограма «Французької весни».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1569
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду