detector.media
05.04.2018 17:30
В Україні у травні пройде перший фестиваль молодіжного кіно «Кінорейв»
В Україні у травні пройде перший фестиваль молодіжного кіно «Кінорейв»
Фестиваль стартує у Києві, де пройде з 17 по 21 травня у кінотеатрі «Жовтень». Із 21 по 23 травня покази заплановані у Маріуполі (кінотеатр «Перемога»), Запоріжжі (кінотеатр «Байда-кіно») та Харкові (кінотеатр «Київ»). Всі фільми демонструються мовою оригіналу з українськими субтитрами.

17 травня в Україні стартує перший фестиваль молодіжного кіно «Кінорейв», який пройде у Києві, Маріуполі, Запоріжжі та Харкові. Про це повідомляє прес-служба «Артхаус Трафік».

До програми фестивалю увійшли п'ять німецьких повнометражних фільмів для аудиторії від 14 років. Покази безкоштовні, за попередньою реєстрацією, яка буде відкрита у травні.

У Києві кіноогляд молодого кіно Німеччини відкриється фільмом для аудиторії від 18 років – «Кошмар» берлінського режисера Акіза. Він розповість про дівчину Тіну та її повернення з рейву: пізно вночі вона зіштовхується з незвичайною потворною істотою. У наступні дні вона зустрінеться з ним ще не раз, в тому числі і у власному будинку. Але оточуючі відмовляються визнавати реальність непроханого гостя.

Також у програмі фестивалю на глядачів чекає підліткове роуд-муві «Гуд бай, Берлін!» від режисера Фатіха Акіна. Головні герої фільму – школярі-аутсайдери: Майк, який безнадійно закоханий у найкрасивішу дівчинку школи, і новенький з невимовним для німців прізвищем «Чічачов» на прізвисько «Чік». Разом вони беруть стару «Ладу» і відправляються у подорож до діда Чіка.

Першому коханню та втечі від дорослих із їх проблемами присвячена стрічка «Амелі біжить». Фільм Тобіаша Віеманна слідує за Амелі – дівчиною, хворою на астму, якій набридла занудність лікарів, що оточують її в альпійському санаторії. Вона наважується на втечу і незабаром знаходить нового друга. Разом вони спробують дістатися до вершини гори, де, згідно зі старим повір'ям, Амелі зможе зцілитися.

Після закінчення фестивалю «Амелі біжить» буде доступний для показів у кіноклубах і школах в рамках проекту «Артхаус Клуб».

Ще один фільм увійде в програму фестивалю за підсумками голосування майбутніх глядачів, яке стартує 5 квітня на сторінках соціальних мереж Goethe-Institut в Україні та компанії «Артхаус Трафік». Гостям фестивалю будуть запропоновані на вибір три німецькі стрічки – «Центр мого світу», «Люби мене!» та «Молоко тигра».

Заключним показом «Кінорейву» у Києві стане хітова «Вікторія» (18+) – кримінальна драма Себастіяна Шиппера, яка знята одним кадром: 134 хвилини без монтажу. Операторська робота Стурли Брандта Гровлена ​​була відзначена «Срібним ведмедем» Берлінського кінофестивалю за видатні художні досягнення. Саундтрек до запаморочливої ​​прогулянки по Берліну написав електронний неокласик Нільс Фрам. Головна героїня, молода іспанка Вікторія, вирушає у подорож нічним Берліном у компанії чотирьох нових друзів.

Фестиваль молодіжного німецького кіно «Кінорейв» стартує у Києві, де пройде з 17 по 21 травня у кінотеатрі «Жовтень». Із 21 по 23 травня покази заплановані у Маріуполі (кінотеатр «Перемога»), Запоріжжі (кінотеатр «Байда-кіно») та Харкові (кінотеатр «Київ»). Всі фільми демонструються мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Раніше повідомлялось, що в Україні 4 квітня стартувала кінопрограма «Французької весни».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY