Фільм «Вбивство Павла» отримає медаль IRE

Фільм «Вбивство Павла» отримає медаль IRE

3 Квітня 2018
2651

Фільм «Вбивство Павла» отримає медаль IRE

2651
Фільм «Слідство.Інфо» та OCCRP «Вбивство Павла» буде нагороджений медаллю Investigative Reporters and Editors Award – однією з найпрестижніших світових нагород в журналістиці розслідувань.
Фільм «Вбивство Павла» отримає медаль IRE
Фільм «Вбивство Павла» отримає медаль IRE

Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на сайт IRE. 

Таку ж медаль отримає відома серія матеріалів газети The New York Times про домагання в Голлівуді.

«Вбивство Павла» - це фільм «Слідство.Інфо» і OCCRP, автори якого намагаються знайти відповідального за смерть свого колеги.

«Журналісти продемонстрували неймовірну наполегливість та мужність, висвітливши місце злочину, відстеживши ключових свідків та аналізуючи цифрові відеозаписи, щоб розкрити підказки, які раніше не помічала поліція. Ніщо не може бути більше в дусі IRE», - йдеться у заяві організаторів.

Нагороду буде вручено на конференції IRE 2018 в Орландо, штат Флорида, 16 червня.

Як повідомляв «Детектор медіа», 10 травня 2017 року журналісти «Слідства.Інфо» та OCCRP презентували  фільм «Вбивство Павла» про свого колегу Павла Шеремета. У фільмі, зокрема, повідомляється, що Національна поліція не допитувала кількох можливих свідків убивства журналіста Павла Шеремета, які можуть мати стосунок до Служби безпеки України. 

Фільм викликав широкий резонанс як у журналістському середовищі, так і серед правоохоронців. Лунали й критичні відгуки на фільм, зокрема шеф-редактора "Детектора медіа" Наталії Лигачової.  

27 лютого 2018 року редакторка-засновниця «Української правди» Олена Притула у своїй заяві до генпрокурора Юрія Луценка вимагала розслідувати загибель журналіста «УП» Павла Шеремета у 2016 році як терористичний акт.

Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля в центрі Києва.

Убивство кваліфіковане прокуратурою Києва за статтею «умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб».

Слідство наразі не встановило ані вбивць, ані замовників злочину.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2651
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду