Кіберполіція викрила у Києві хакера, причетного до атак на світові банки

Кіберполіція викрила у Києві хакера, причетного до атак на світові банки

26 Березня 2018
1115
26 Березня 2018
17:36

Кіберполіція викрила у Києві хакера, причетного до атак на світові банки

1115
Підозрюваний входив до міжнародного хакерського угрупування Cobalt, члени якого причетні до масових атак на різноманітні світові банки.
Кіберполіція викрила у Києві хакера, причетного до атак на світові банки
Кіберполіція викрила у Києві хакера, причетного до атак на світові банки

Працівники Київського управління кіберполіції Департаменту кіберполіції встановили причетність 30-річного мешканця Києва до розробки вірусів, кібершпигунства та продажу персональних даних громадян з усього світу. Про це повідомляє прес-служба кіберполіції.

Повідомляється, що хакер також збував різноманітне шкідливе програмне забезпечення, а його віруси використовувалися для отримання віддаленого доступу до комп’ютерів жертв та подальшого повного контролю над ними.

Поліцейські встановили, що підозрюваний з 2016 року є учасником хакерського угрупування Cobalt, члени якого причетні до масових атак на різноманітні світові банки. За інформацією відомства, до його обов’язків входили розробка та підтримка належної роботи експлойтів, які використовували вразливості у найбільш розповсюджених серед користувачів програмних продуктах. Наразі оперативники з кіберполіції встановили всіх учасників цього угрупування. Всі вони перебувають на території Російської Федерації.

«Після отримання доступу до комп’ютера, зловмисник отримував персональну інформацію та банківські реквізити усіх клієнтів банку чи готелю, комп’ютер яких було уражено. Отриману інформацію – продавав. Встановлено, що під час однієї із таких оборудок йому вдалося продати близько 140 тисяч реквізитів банківських карток. Тоді, за попередніми підрахунками, сума «гонорару» становила майже 1,5 мільйона доларів», - повідомляє кіберполіція.

Працівники кіберполіції провели обшуки за адресами реєстрації та проживання зловмисника.підозрюваного Під час обшуку вони вилучили комп’ютерну техніку та флеш накопичувачі. Повідомляється, що за результатом їх попереднього огляду спеціалісти з кіберполіції виявили інформацію щодо електронних поштових скриньок, які використовувалися для незаконного втручання.

Також заявляється про виявлені бази даних веб-ресурсів, до яких незаконно було отримано доступ, скомпрометовані дані банківських карток, доступи до систем клієнт банків громадян країн Європи та Сполучених Штатів Америки та сканкопії паспортів як громадян України, так і інших країн світу. Крім того, виявлено облікові записи доступу до закритих хакерських форумів та різноманітне шкідливе програмне забезпечення.

У межах кримінального провадження розпочатого за ст. 361 КК України встановлюються особи, яким зловмисник продавав шкідливе програмне забезпечення та допомагав в отриманні повного контролю над комп’ютерною технікою жертв.

Нагадаємо, раніше Служба безпеки України заявила про спільне з Генпрокуратурою викриття у Києві діяльності офісу «прокремлівських хакерів»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1115
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду