Євген Кисельов розповів, що його звільнення з «Інтера» вимагав особисто Путін

Євген Кисельов розповів, що його звільнення з «Інтера» вимагав особисто Путін

12 Березня 2018
2544
12 Березня 2018
14:27

Євген Кисельов розповів, що його звільнення з «Інтера» вимагав особисто Путін

2544
Відомий журналіст і телеведучий Євген Кисельов в ефірі «5 каналу» повідомив, що його звільнення з телеканалу «Інтер» зажадав від власників каналу особисто президент РФ Володимир Путін.
Євген Кисельов розповів, що його звільнення з «Інтера» вимагав особисто Путін
Євген Кисельов розповів, що його звільнення з «Інтера» вимагав особисто Путін

Про це Євген Кисельов розповів у суботу, 10 березня, в програмі «Рандеву», повідомляє «5 канал». 

«Від власників «Інтера» зажадали, щоб мене там не було. Зажадали із Москви, особисто Володимир Володимирович Путін. Чому він це зробив – це у нього треба запитувати, - сказав пан Кисельов. - Я не мав можливості говорити про це з Фірташем, я на цю тему говорив з Льовочкіним, з Юрієм Бойком, який формально не є власником «Інтера», але, як ми всі прекрасно розуміємо, близький… Спочатку вони це сприйняли як певну інтригу, від якої вони відіб’ються… Я був їм потрібен, зі мною їм було що відповісти на звинувачення в проросійськості каналу… Але потім питання стало руба… Коротше кажучи, в Кремлі сказали – треба, у керівництві «Інтера» відповіли - «єсть».

Євген Кисельов також підтвердив, що борги перед ним «Інтер» погасив лише частково.

«Детектор медіа» звернувся до прес-служби телеканалу «Інтер» з проханням підтвердити чи спростувати цю версію подій.

Як відомо, Євген Кисельов з вересня 2009 року по грудень 2012 року вів на телеканалі «Інтер» суспільно-політичне ток-шоу «Велика політика з Євгенієм Кисельовим», а в 2015-2016 роках - вечірнє політичне шоу «Чорне дзеркало». Нині він працює ведучим на Прямому телеканалі.

Як повідомляв «Детектор медіа», у вересні минулого року Євген Кисельов в інтерв’ю виданню «Гордон» озвучив причини, через які більше року тому залишив телеканал «Інтер». 

«В той ситуации я взял на себя некоторые обязательства, а именно – расстаться с собственниками телеканала цивилизованно, – зізнався Кисельов. – В свою очередь, мне тоже дали определенные обязательства. К сожалению, они остались невыполненными, и это дает мне моральное право подробно говорить обо всем, о чем прежде я не говорил, а если и говорил, что лишь вскользь».

«В любой момент собственники канала могли сказать: «Какие же мы пророссийские, если у нас известный русофоб Киселев ведет самую рейтинговую программу?»... Надеюсь, с моей стороны не будет самонадеянным утверждать, что своей работой на «Интере» я очень много дал телеканалу? И вот получил «благодарность»: был уволен по звонку из Москвы, при этом мне задолжали огромную, по украинским меркам, сумму и, судя по всему, не собираются возвращать», – зазначив телеведучий, припустивши, що після виходу цього інтерв’ю його шанси отримати заробітну плату від «Інтеру» ще зменшиться в рази.

Нагадаємо, що 15 квітня 2016 року «Детектору медіа» з власного джерела стало відомо, що Євген Кисельов звільняється з «Інтера». Згодом того ж вечора на початку випуску ток-шоу «Чорне дзеркало» на телеканалі «Інтер» Євген Кисельов попрощався з глядачами та передав обов’язки ведучого Олексію Ліхману. 19 квітня телеканал «112 Україна» оголосив про початок співпраці з Євгеном Кисельовим, який вестиме на «112 Україна» свій новий проект. Та вже восени стало відомо, що співпраці Кисельова з каналом «112 Україна» не відбудеться. До речі, у вищезгаданому інтерв’ю телеведучий зазначив, що ситуація з неочікуваною відомою «112 Україна» також може бути пов’язана із вказівками з Росії.

Фото: gordonua.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2544
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду