Порошенко пояснив, чому не проголосить 2018-й роком української мови

Порошенко пояснив, чому не проголосить 2018-й роком української мови

9 Березня 2018
1730

Порошенко пояснив, чому не проголосить 2018-й роком української мови

1730
Президент вважає, що року замало, тому має намір підписати указ про розробку десятирічної програми укорінення та зміцнення державного статусу рідної української мови.
Порошенко пояснив, чому не проголосить 2018-й роком української мови
Порошенко пояснив, чому не проголосить 2018-й роком української мови

Про це пан Порошенко сказав під час церемонії вручення Національної премії України імені Тараса Шевченка 2018 року, повідомляється на офіційному сайті Президента.

Глава держави зауважив, що впродовж останніх місяців отримав чимало звернень із закликом проголосити 2018 рік роком української мови.

«Скажу прямо: я не буду цього робити. Чому? Абсолютно очевидно, що року – замало. А що в 2019 році будемо робити? Забудемо про українську мову? Року замало, щоб надолужити все те, що внаслідок колоніальної політики втратила українська мова», - наголосив він.

Президент подякував авторам петицій за активну громадянську позицію та небайдужість і повідомив, що найближчим часом має намір підписати Указ про розробку десятирічної програми укорінення та зміцнення державного статусу рідної української мови.

«Я закликаю вас всіх до співпраці, до наполегливої роботи в цьому напрямку. Бо попереду – десятиліття української мови в Україні. Протягом цих десятиліть позитивні незворотні зміни мають відбутися. І ключове слово – незворотні», - додав Петро Порошенко.

Як повідомляв «Детектор медіа», сьогодні, у 204-й день народження Кобзаря Президент Петро Порошенко вручив національні премії імені Тараса Шевченка 2018 року, присуджені на підставі подання Комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка.

Відзнаки отримали художник Павло Маков за мистецький проект «Втрачений Рай», публіцист Сергій Плохій за книгу «Брама Європи», композитор Вікторія Польова за хорову симфонію на канонічні тексти «Світлі піснеспіви».

Також Петро Порошенко вручив нагороду представникам творчого об’єднання «Вавілон 13» режисеру Володимиру Тихому, операторам Ярославу Пілунському, Сергію Стеценку та Юрію Грузінову за цикл історико-документальних фільмів про Майдан 2014 року.

Фото: president.gov.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1730
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду