Кінематографісти вступилися за Іллєнка та просять голову НАЗК про зустріч

Кінематографісти вступилися за Іллєнка та просять голову НАЗК про зустріч

26 Січня 2018
1675

Кінематографісти вступилися за Іллєнка та просять голову НАЗК про зустріч

1675
Українські продюсери, режисери та сценаристи звернулися з відкритим листом до голови Національного агентства України з питань запобігання корупції (НАЗК) Наталії Корчак з проханням про публічну зустріч для обговорення ситуації щодо голови Державного агентства України з питань кіно (Держкіно) Пилипа Іллєнка
Кінематографісти вступилися за Іллєнка та просять голову НАЗК про зустріч
Кінематографісти вступилися за Іллєнка та просять голову НАЗК про зустріч

Відповідний лист на своїй сторінці у Facebook оприлюднив український кінорежисер Дмитро Томашпольський.

«Ми просимо вас зустрітися з представниками спільноти кінематографістів для того, аби почути нашу думку, забезпечити відкрите і публічне обговорення ситуації, яка склалася», – йдеться у листі.

До пані Корчак, зокрема, звернулися 28 українських митців, серед яких продюсери Максим Асадчий, Володимир Філіппов, Наталія Лібет, режисери Ахтем Сеітаблаєв, Марина Степанська, Роман Бондарчук, сценарист та письменник Андрій Кокотюха, директорка Української кіноакадемії Анна Мачух та інші.

Нагадаємо, 25 січня голову Державного агентства України з питань кіно Пилипа Іллєнка запросили до Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) для надання пояснень.

Національне агентство з питань запобігання корупції встановило, що перебуваючи на керівній посаді центрального органу виконавчої влади, тобто будучи особою, уповноваженою на виконання функцій держави, на яку поширюється дія Закону України «Про запобігання корупції», «голова  Держагентства України  з питань кіно у період 2016 – 2017 років вчиняв дії та приймав рішення в умовах реального конфлікту інтересів».

Конфлікт  виник, як стверджує НАЗК,  під час прийняття рішень розпорядчого характеру стосовно застосування заохочувальних виплат щодо працівників Державного агентства  України  з питань кіно,  які  у  тому  числі безпосередньо стосувались особи, з якою Пилип Іллєнко перебуває у сімейних відносинах. За інформацією НАЗУ, начальниця відділу державного регулювання кіновідеопрокату управління державного регулювання та реалізації кінопроектів Державного агентства України з питань кіно є двоюрідною сестрою Іллєнка.

Голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко у зв’язку із запрошенням до Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) для надання пояснень щодо премії його двоюрідній сестрі Марії Іллєнко заявив, що законодавство України не визначає двоюрідних братів і сестер близькими особами, тому конфлікту інтересів у даному випадку не було.

25 січня Пилип Іллєнко повідомив, що НАЗК запустило процедуру його звільнення з посади. Того ж дня НАЗК повідомило, що передає протоколи щодо голови Держкіно до суду.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1675
Читайте також
26.01.2018 17:27
Ярослав Підгора-Гвяздовський
для «Детектора медіа»
1 592
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду