Шаройка заарештували, щоб змусити свідчити проти Сущенка – Фейгін

Шаройка заарештували, щоб змусити свідчити проти Сущенка – Фейгін

4 Січня 2018
1166

Шаройка заарештували, щоб змусити свідчити проти Сущенка – Фейгін

1166
На думку адвоката Марка Фейгіна, затриманого в Мінську українця Павла Шаройка, якого білоруські спецслужби звинувачують у шпигунстві, можуть використати у справі журналіста Романа Сущенка
Шаройка заарештували, щоб змусити свідчити проти Сущенка – Фейгін
Шаройка заарештували, щоб змусити свідчити проти Сущенка – Фейгін

Про це Марк Фейгін заявив в інтерв'ю виданню «Факти і коментарі».

«Я не виключаю, що Шаройка взяли спеціально, щоб він дав свідчення проти Сущенка, що той теж співробітник української військової розвідки. Почнуть крутити руки, скажуть: ти ж зізнався, що шпигун, давай тепер свідчення проти Сущенка. Сказав «А» - кажи «Б»», - припустив пан Фейгін.

 «ФСБ Росії потрібно, щоб Сущенко після обробки зізнався на камеру, що він теж не журналіст, а кадровий співробітник ГУР Міноборони України. Як Шаройко. Але в Москві чудово розуміють, що, якщо вони спробують натиснути на Сущенка, я не мовчатиму, а одразу вийду до міжнародних ЗМІ і все розповім. Тому мене треба виключити з процесу», - сказав він також.

За словами адвоката, у справі Сущенка «на Путіна зараз активно тиснуть і Ангела Меркель, і Еммануель Макрон, і Курт Волкер, і Петро Порошенко».

«Вони весь час наполягають: давайте відпустимо журналіста, давайте проявимо гуманізм... Власне, мова йде про черговий політичний обмін і домовленості на найвищому рівні. Так було з Надією Савченко», - нагадав адвокат.

Як повідомляв «Детектор медіа», раніше Марк Фейгін, який захищає інтереси заарештованого в Москві власного кореспондента «Укрінформу» Романа Сущенка, повідомвляв про справу щодо можливого позбавлення його статусу адвоката.

У серпні російський адвокат Марк Фейгін повідомив, що Кремлю не вдалося позбавити його адвокатського статусу

Нагадаємо, 27 листопада Московський міський суд продовжив арешт українському журналісту Роману Сущенку ще на два місяці – до 13 січня 2018 року

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1166
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду