detector.media
04.01.2018 10:15
Шаройка заарештували, щоб змусити свідчити проти Сущенка – Фейгін
Шаройка заарештували, щоб змусити свідчити проти Сущенка – Фейгін
На думку адвоката Марка Фейгіна, затриманого в Мінську українця Павла Шаройка, якого білоруські спецслужби звинувачують у шпигунстві, можуть використати у справі журналіста Романа Сущенка

Про це Марк Фейгін заявив в інтерв'ю виданню «Факти і коментарі».

«Я не виключаю, що Шаройка взяли спеціально, щоб він дав свідчення проти Сущенка, що той теж співробітник української військової розвідки. Почнуть крутити руки, скажуть: ти ж зізнався, що шпигун, давай тепер свідчення проти Сущенка. Сказав «А» - кажи «Б»», - припустив пан Фейгін.

 «ФСБ Росії потрібно, щоб Сущенко після обробки зізнався на камеру, що він теж не журналіст, а кадровий співробітник ГУР Міноборони України. Як Шаройко. Але в Москві чудово розуміють, що, якщо вони спробують натиснути на Сущенка, я не мовчатиму, а одразу вийду до міжнародних ЗМІ і все розповім. Тому мене треба виключити з процесу», - сказав він також.

За словами адвоката, у справі Сущенка «на Путіна зараз активно тиснуть і Ангела Меркель, і Еммануель Макрон, і Курт Волкер, і Петро Порошенко».

«Вони весь час наполягають: давайте відпустимо журналіста, давайте проявимо гуманізм... Власне, мова йде про черговий політичний обмін і домовленості на найвищому рівні. Так було з Надією Савченко», - нагадав адвокат.

Як повідомляв «Детектор медіа», раніше Марк Фейгін, який захищає інтереси заарештованого в Москві власного кореспондента «Укрінформу» Романа Сущенка, повідомвляв про справу щодо можливого позбавлення його статусу адвоката.

У серпні російський адвокат Марк Фейгін повідомив, що Кремлю не вдалося позбавити його адвокатського статусу

Нагадаємо, 27 листопада Московський міський суд продовжив арешт українському журналісту Роману Сущенку ще на два місяці – до 13 січня 2018 року

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY