Вийшла книга засудженого у Криму журналіста Миколи Семени про окупацію півострова

Вийшла книга засудженого у Криму журналіста Миколи Семени про окупацію півострова

21 Грудня 2017
1317

Вийшла книга засудженого у Криму журналіста Миколи Семени про окупацію півострова

1317
21 грудня в київському центрі «Кримський дім» відбудеться презентація книги «Кримський репортаж» хроніки окупації Криму 2014 року – 2016», автором якої виступив український журналіст Микола Семена, засуджений в анексованому Росією Криму.
Вийшла книга засудженого у Криму журналіста Миколи Семени про окупацію півострова
Вийшла книга засудженого у Криму журналіста Миколи Семени про окупацію півострова

Про це повідомляє видання «Крим. Реалії».

У книзі, що видали до винесення вироку журналісту підконтрольним Кремлю судом в Криму, зібрані статті Миколи Семени, які публікував сайт «Крим.Реалії» з квітня 2014 по квітень 2016 року. Публікацію книги здійснило «Державне газетно-журнальне видавництво» з ініціативи ряду правозахисних організацій, за згодою «Радіо Вільна Європа»/ «Радіо Свобода» та за підтримки Міністерства інформаційної політики України.

Як повідомляв «Детектор медіа», 18 грудня підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму пом'якшив вирок журналісту Семені в частині додаткового покарання: йдеться про заборону займатися публічною діяльністю на два роки, а не три, як було раніше, в рішенні суду першої інстанції.

Вирок Миколі Семені з приводу позбавлення волі на термін два з половиною роки умовно суд залишив у силі.

Нагадаємо, у квітні 2016 року російська ФСБ в окупованому Криму провела обшук і порушила кримінальну справу проти позаштатного журналіста «Радіо Свобода» Миколи Семени за статтю, у якій начебто містяться «заклики до порушення територіальної цілісності РФ». Після цього журналіста кілька годин допитували у ФСБ. Згодом його відпустили під підписку про невиїзд.

22 вересня підконтрольний Кремлю Залізничний районний суд Сімферополя оголосив вирок кримському журналісту Миколі Семені. Журналісту призначено покарання у вигляді двох з половиною років умовно з випробувальним терміном на три роки і забороною займатися публічною діяльністю.

Як повідомляв «Детектор медіа», захист журналіста 29 вересня оскаржив вирок, винесений йому підконтрольним Кремлю Залізничним районним судом Сімферополя.

Міністерство закордонних справ України, Держдепартамент США, Євросоюз і низка міжнародних організацій засудили винесений Миколі Семені вирок.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1317
Читайте також
20.09.2019 11:13
Юрій Луканов
для «Детектора медіа»
1 890
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду