У тематиці інформаційних каналів Крим займає 2%, Донбас - 6,7% - Джапарова

У тематиці інформаційних каналів Крим займає 2%, Донбас - 6,7% - Джапарова

12 Грудня 2017
2915

У тематиці інформаційних каналів Крим займає 2%, Донбас - 6,7% - Джапарова

2915
На думку першого заступника міністра інформаційної політики Еміне Джапарової, українські інформаційні телеканали приділяють недостатньо уваги висвітленню тем Донбасу та анексії Криму.
У тематиці інформаційних каналів Крим займає 2%, Донбас - 6,7% - Джапарова
У тематиці інформаційних каналів Крим займає 2%, Донбас - 6,7% - Джапарова

Про це вона заявила на конференції до Міжнародного дня захисту прав людини «Крим. Анексія і безправ'я чи початок кінця імперії?», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Моніторинг Нацрадою з питань телебачення та радіомовлення українських інформаційних телеканалів, який здійснено місяць тому, засвідчив, що висвітлення теми Криму виявилося меншим, ніж ми розраховували. Це 2% - тема Криму і 6,7% присвячені темі Донбасу. На наш погляд, цього недостатньо», - нагадала пані Джапарова.

На її переконання, тема Криму для багатьох громадян є болючою, оскільки чимало людей втратили своє майно і домівки, а тепер змушені долати відчуття безпорадності, боротися за можливість повернути свою Батьківщину. Ті ж, хто залишився на півострові, попри незгоду з політикою, яка провадиться там, змушений терпіти репресії та утиски своїх прав.

«Відносно кримських активістів, відносно кримських татар там проводять примусову паспортизацію, примусове переселення, обшуки будинків активістів, політичні розправи, політично вмотивоване судочинство», - нагадала перша заступниця міністра.

За її словами, ситуація на окупованому півострові має активно обговорюватися, зокрема на міжнародному рівні, аби світова спільнота знала про дійсний стан справ та розуміла необхідність продовження санкцій проти Росії за її агресію щодо України.

У серпні-вересні 2017 року Нацрада промоніторила висвітлення тем АТО та окупації Криму в ефірі 10 інформаційних телеканалів: «Громадське телебачення», «Еспресо», «ПравдаТУТ», Прямий канал, NewsNetwork, NewsOne, ZIK, 5 канал, «24», «112 Україна». Обсяг моніторингу кожного з телеканалів – один тиждень (168 годин ефіру). До уваги бралися цілі випуски тематичних передач, окремі сюжети новин і ролики соціальної реклами.

Результати моніторингу Нацрада поділила за на два тематичних блоки: «АТО» (окремо виділено підтему «Героїзація учасників АТО») та «окупація Криму».

Як повідомляв «Детектор медіа», у Києві проходить конференція до Міжнародного дня захисту прав людини «Крим. Анексія і безправ'я або початок кінця імперії?», модераторами якої є перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова і журналіст, теле- й радіоведучий Андрій Куликов.

«Однією з найважливіших тем для Міністерства (інформаційної політики – ред.) є окуповані території, їх реінтеграція. Мені здається, що це й одна з найболючіших тем для українського суспільства. Для нас це черговий інформаційний привід для того, щоб і в ЗМІ висвітлювали цю тему», – сказала Еміне Джапарова у вступному слові.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2915
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду