Прикордонники не пустили в Україну кількох тележурналістів із Грузії

Прикордонники не пустили в Україну кількох тележурналістів із Грузії

6 Грудня 2017
972

Прикордонники не пустили в Україну кількох тележурналістів із Грузії

972
Співробітників грузинського «Першого каналу» спочатку протримали кілька годин в аеропорту, а потім оголосили про відмову пускати їх на територію країни.
Прикордонники не пустили в Україну кількох тележурналістів із Грузії
Прикордонники не пустили в Україну кількох тележурналістів із Грузії

Українські прикордонники відмовили у в’їзді в країну журналістам кількох грузинських телеканалів.

Про це повідомляє 112.ua, посилаючись на «Перший канал Грузії»

Як заявили телеканалу в посольстві Грузії в Україні, у в’їзді до України було відмовлено трьом співробітникам телеканалу – журналістці Соломії Кокіашвілі, оператору Зазі Шуквані і інженеру Левану Гулбані.

Співробітників грузинського «Першого каналу» спочатку затримали на кілька годин в аеропорту, а потім оголосили про відмову пускати їх на територію країни.

У грузинському диппредставництві стверджують, що українська сторона пояснила такі дії заходами безпеки, хоча офіційних коментарів від МЗС не надходило.

Як у вівторок, 5 грудня, написало видання «Грузія онлайн», в Україну не впустили двох кореспондентів інших грузинських телеканалів – Тамару Нуцубідзе з «Руставі 2» і Вахо Саная з «Пірвелі». Журналісти стверджують, що отримали відмову у в’їзді, оскільки не змогли вказати мету приїзду до Києва.

Як повідомляв «Детектор медіа», 17 листопада СБУ повідомила про примусове повернення на батьківщину восьми громадян Грузії на підставі відповідних матеріалів ДМС і НПУ, які свідчать, що діяльність іноземців суперечить інтересам забезпечення національної безпеки України.

Журналіст грузинського телеканалу «Руставі-2» Тамаз Шавшішвілі, якого 17 листопада депортували з України, розповів про побиття та інші подробиці видворення.

Фото: 1tv.ge

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
972
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду