detector.media
06.12.2017 13:45
Прикордонники не пустили в Україну кількох тележурналістів із Грузії
Прикордонники не пустили в Україну кількох тележурналістів із Грузії
Співробітників грузинського «Першого каналу» спочатку протримали кілька годин в аеропорту, а потім оголосили про відмову пускати їх на територію країни.

Українські прикордонники відмовили у в’їзді в країну журналістам кількох грузинських телеканалів.

Про це повідомляє 112.ua, посилаючись на «Перший канал Грузії»

Як заявили телеканалу в посольстві Грузії в Україні, у в’їзді до України було відмовлено трьом співробітникам телеканалу – журналістці Соломії Кокіашвілі, оператору Зазі Шуквані і інженеру Левану Гулбані.

Співробітників грузинського «Першого каналу» спочатку затримали на кілька годин в аеропорту, а потім оголосили про відмову пускати їх на територію країни.

У грузинському диппредставництві стверджують, що українська сторона пояснила такі дії заходами безпеки, хоча офіційних коментарів від МЗС не надходило.

Як у вівторок, 5 грудня, написало видання «Грузія онлайн», в Україну не впустили двох кореспондентів інших грузинських телеканалів – Тамару Нуцубідзе з «Руставі 2» і Вахо Саная з «Пірвелі». Журналісти стверджують, що отримали відмову у в’їзді, оскільки не змогли вказати мету приїзду до Києва.

Як повідомляв «Детектор медіа», 17 листопада СБУ повідомила про примусове повернення на батьківщину восьми громадян Грузії на підставі відповідних матеріалів ДМС і НПУ, які свідчать, що діяльність іноземців суперечить інтересам забезпечення національної безпеки України.

Журналіст грузинського телеканалу «Руставі-2» Тамаз Шавшішвілі, якого 17 листопада депортували з України, розповів про побиття та інші подробиці видворення.

Фото: 1tv.ge

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY