СБУ депортує російського журналіста Ігоря Петрашевича

СБУ депортує російського журналіста Ігоря Петрашевича

21 Листопада 2017
1409
21 Листопада 2017
14:40

СБУ депортує російського журналіста Ігоря Петрашевича

1409
21 листопада Служба безпеки України (СБУ) примусово поверне на територію РФ громадянина Росії, журналіста Ігоря Петрашевича
СБУ депортує російського журналіста Ігоря Петрашевича
СБУ депортує російського журналіста Ігоря Петрашевича

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила прес-секретар СБУ Олена Гітлянська.

«Служба безпеки України прийняла рішення про примусове повернення до Росії чергового прокремлівського пропагандиста Ігоря Петрашевича», – йдеться в повідомленні. – Співробітники Служби встановили, що громадянин РФ працював в Україні на російські ЗМІ, зокрема "Федеральное агентство новостей", rusvesna.su, riafan.ru».

«Детектору медіа» пані Гітлянська уточнила, що журналіст бував в Україні «наїздами», постійно в країні не жив.

За її повідомленням, журналіст готував на замовлення росіян «упереджені матеріали про ситуацію в нашій державі, які активно тиражувалися у ЗМІ країни-агресора».

«Пропагандист у своїх інформаціях свідомо й безпідставно підривав авторитет органів державної влади в Україні, спотворював історичні факти становлення і розвитку українського народу та дискредитував Україну на міжнародній арені. У рамках протидії гібридній війні держави-агресора в інформаційній сфері та локалізації потенційних загроз, а також у зв’язку з тим, що діяльність росіянина суперечить інтересам забезпечення національної безпеки України, її суверенітету, територіальної цілісності і конституційного ладу, 21 листопада 2017 року Ігоря Петрашевича буде примусово повернуто на територію РФ із забороною в’їзду до України терміном на три роки», – написала пані Гітлянська у Facebook.

Зазначимо, що «Федеральное агентство новостей» вже повідомило, що з території України видворено їх кореспондента Ігора Петрашевича.

Нагадаємо, у квітні СБУ заборонила в'їзд до України секретарю Спілки журналістів Росії (СЖР) Ашоту Джазояну за порушення українського законодавства при візитах в окупований Крим.

22 травня українські прикордонники видворили за межі України Ігоря Шувалова, заступника директора з розвитку компанії «Національні інформаційні системи» (НІС), яка виробляє для телеканалу «Інтер» інформаційно-аналітичні програми.

15 серпня, з території України на три роки видворено російську журналістку телеканалу «Россия 1» Тамару Нерсесьян, яка зняла сюжет про всеукраїнський фестиваль «Бандерштат».

У вересні журналістку російського «Первого канала» Анну Курбатову 30 серпня примусово вислали з України із забороною в’їзду на три роки. 

Як повідомляв «Детектор медіа», в четвер, 5 жовтня, Служба безпеки України депортувала до Росії журналіста російського телеканалу НТВ В'ячеслава Немишева, затриманого 4 жовтня у Києві.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1409
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду