Німецькі спецкори, які працюють у Москві, потрапили у базу «Миротворця»

Німецькі спецкори, які працюють у Москві, потрапили у базу «Миротворця»

21 Жовтня 2017
1454

Німецькі спецкори, які працюють у Москві, потрапили у базу «Миротворця»

1454
Спеціальні кореспонденти німецьких ЗМІ в Москві Христина Хебель і Тілько Грісс потрапили у базу українського сайту «Миротворець» за нібито «свідоме порушення державного кордону України» з метою проникнення в анексований Росією Крим
Німецькі спецкори, які працюють у Москві, потрапили у базу «Миротворця»
Німецькі спецкори, які працюють у Москві, потрапили у базу «Миротворця»

Інформація про німецьких журналістів з'явилася на сайті «Миротворець» після того, як у Facebook опубліковано було про те, що спецкори Хебель і Грісс «побували в гостях» у кримської IT-компанії SolarLab, офіс якої розташований в Севастополі, пише «Крим.Реалії».

Зазначено, що пані Хебель є московським кореспондентом німецького видання Spiegel Online. У свою чергу Грісс, який також працює в Москві, представляє Deutschlandradio.

За повідомленням «Крим.Реалії», Христину Хебель часто цитують російськомовні ЗМІ. Так, російська редакція Deutsche Welle в серпні 2017 року наводила слова німецької журналістки про висловлювання лідера Вільної демократичної партії Німеччини Крістіана Лінднера, який заявляв про необхідність поліпшити відносини з Росією і пропонував визнати Крим російським.

Нагадаємо, 7 травня 2016 року на сайті «Миротворец» був оприлюднений перелік персональних даних близько 4 тисяч журналістів, які свого часу отримували так звану «акредитацію» в «ДНР», отриманий начебто завдяки зламуванню комп’ютерних баз даних сепаратистів. При цьому сайт «Миротворец» звинувачує усіх цих журналістів у співпраці із сепаратистами.

Кілька десятків українських та іноземних журналістів виступили із вимогою до сайту «Миротворец» негайно видалити з вільного доступу інформацію про персональні дані співробітників ЗМІ.

Згодом сайт «Миротворец» оголосив, що зареєструвався як ЗМІ.

Посол США в Україні Джеффрі Р. Пайєтт в своєму останньому інтерв’ю перед відставкою з посади наголосив на важливості роботи журналістів на окупованих територіях Донецької і Луганської областей.

«Такі люди, як з "Миротворця", які оприлюднюють інформацію, що ускладнює роботу журналістів, діють проти національних інтересів України. В цьому я переконаний. Я розмовляв про це з різними українськими посадовцями: з президентом, міністром закордонних справ, міністром внутрішніх справ Аваковим. Не має сумнівів щодо позиції Сполучених Штатів щодо важливості свободи преси і захисту журналістів. Стосовно того, чи достатньо тут робить українська влада – це мають оцінити українське суспільство і українські медіа», - заявив Посол США.

Фото: "Корреспондент"

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1454
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду