ІМІ проведе тренінг з безпеки для журналістів, які працюють у зоні АТО

ІМІ проведе тренінг з безпеки для журналістів, які працюють у зоні АТО

10 Жовтня 2017
1632

ІМІ проведе тренінг з безпеки для журналістів, які працюють у зоні АТО

1632
Тренінг включає в себе курс загальної домедичної допомоги, курс з надання першої невідкладної допомоги в умовах бойових дій, курс з цифрової та інформаційної безпеки та загальні правила з безпеки в гарячих точках.
ІМІ проведе тренінг з безпеки для журналістів, які працюють у зоні АТО
ІМІ проведе тренінг з безпеки для журналістів, які працюють у зоні АТО

20-23 жовтня 2017 року Інститут масової інформації за ініціативи Міністерства інформаційної політики, за підтримки проекту Ради Європи «Зміцнення свободи медіа і створення системи Суспільного мовлення в Україні» проведе у Києві чотириденний тренінг з безпеки для журналістів,  які висвітлюють події в зоні АТО.

Про це повідомляється на сайті ІМІ.

Під час тренінгу учасники дізнаються про особливості роботи в небезпечних зонах, як поводитися під час обстрілів, як убезпечити себе від мін, пасток, розтяжок, а також відпрацюють алгоритми дій при евакуації.

Два дні тренінгу будуть присвячені питанням надання невідкладної допомоги в мирних умовах та домедичної допомоги в умовах бойових дій, медичного спорядження, необхідного для роботи в зоні АТО, а ще два дні журналісти-учасники будуть відпрацьовувати здобуті знання та навички на полігоні в умовах, максимально наближених до реальних.

На курсі з цифрової безпеки учасники навчаться: захищати свою електронну пошту та профілі в соцмережах; безпечно користуватися відкритими мережами wi-fi в кафе, готелях тощо; надійно зашифровувати дані на ноутбуці чи флешці, щоб їх не можна було виявити під час обшуків, перевірок на блокпостах тощо; безпечно передавати матеріали із зони АТО в редакцію; користуватись сервісами для шифрованого листування та переговорів тощо.

Тренінг проходитиме максимально практично, учасники матимуть змогу встановити та випробувати корисні програми та інструменти на своїх ноутбуках, смартфонах та планшетах.

Для участі у тренінгу необхідно до 13:00 13 жовтня 2017 року заповнити анкету.

Нагадаємо, проект Ради Європи «Зміцнення свободи медіа і створення системи Суспільного мовлення в Україні» має на меті зміцнити роль медіа та Суспільного мовлення як інструментів для досягнення консенсусу в суспільстві. Проект впроваджується в рамках Плану дій Ради Європи для України на 2015-2017 роки.

Як повідомляв «Детектор Медіа», днями знімальна група програми «Вікна-новини» телеканалу СТБ - журналіст Андрій Почтев та оператор Артем Деженков - потрапила під обстріл бойовиків, коли знімала сюжет про військові будні на позиціях українських військових у Красногорівці на Донеччині.

Андрій Почтев написав на своїй сторінці в Facebook, що телевізійники дивом не опинилися в зоні ураження гранати ВОГ, яка раптово прилетіла на позиції українських бійців.

«Спасибі нашим суворим і міцним хлопцям за те, що вкрили, а після бою прикривали наш тактичний відступ)). На прощання пацани сказали, що сьогодні у нас другий день народження… На фото – вираз облич людей, які здали норматив по стометрівці в броніку через очерет)”, – написав журналіст.

Фото: iPress.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1632
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду