detector.media
10.10.2017 11:43
ІМІ проведе тренінг з безпеки для журналістів, які працюють у зоні АТО
ІМІ проведе тренінг з безпеки для журналістів, які працюють у зоні АТО
Тренінг включає в себе курс загальної домедичної допомоги, курс з надання першої невідкладної допомоги в умовах бойових дій, курс з цифрової та інформаційної безпеки та загальні правила з безпеки в гарячих точках.

20-23 жовтня 2017 року Інститут масової інформації за ініціативи Міністерства інформаційної політики, за підтримки проекту Ради Європи «Зміцнення свободи медіа і створення системи Суспільного мовлення в Україні» проведе у Києві чотириденний тренінг з безпеки для журналістів,  які висвітлюють події в зоні АТО.

Про це повідомляється на сайті ІМІ.

Під час тренінгу учасники дізнаються про особливості роботи в небезпечних зонах, як поводитися під час обстрілів, як убезпечити себе від мін, пасток, розтяжок, а також відпрацюють алгоритми дій при евакуації.

Два дні тренінгу будуть присвячені питанням надання невідкладної допомоги в мирних умовах та домедичної допомоги в умовах бойових дій, медичного спорядження, необхідного для роботи в зоні АТО, а ще два дні журналісти-учасники будуть відпрацьовувати здобуті знання та навички на полігоні в умовах, максимально наближених до реальних.

На курсі з цифрової безпеки учасники навчаться: захищати свою електронну пошту та профілі в соцмережах; безпечно користуватися відкритими мережами wi-fi в кафе, готелях тощо; надійно зашифровувати дані на ноутбуці чи флешці, щоб їх не можна було виявити під час обшуків, перевірок на блокпостах тощо; безпечно передавати матеріали із зони АТО в редакцію; користуватись сервісами для шифрованого листування та переговорів тощо.

Тренінг проходитиме максимально практично, учасники матимуть змогу встановити та випробувати корисні програми та інструменти на своїх ноутбуках, смартфонах та планшетах.

Для участі у тренінгу необхідно до 13:00 13 жовтня 2017 року заповнити анкету.

Нагадаємо, проект Ради Європи «Зміцнення свободи медіа і створення системи Суспільного мовлення в Україні» має на меті зміцнити роль медіа та Суспільного мовлення як інструментів для досягнення консенсусу в суспільстві. Проект впроваджується в рамках Плану дій Ради Європи для України на 2015-2017 роки.

Як повідомляв «Детектор Медіа», днями знімальна група програми «Вікна-новини» телеканалу СТБ - журналіст Андрій Почтев та оператор Артем Деженков - потрапила під обстріл бойовиків, коли знімала сюжет про військові будні на позиціях українських військових у Красногорівці на Донеччині.

Андрій Почтев написав на своїй сторінці в Facebook, що телевізійники дивом не опинилися в зоні ураження гранати ВОГ, яка раптово прилетіла на позиції українських бійців.

«Спасибі нашим суворим і міцним хлопцям за те, що вкрили, а після бою прикривали наш тактичний відступ)). На прощання пацани сказали, що сьогодні у нас другий день народження… На фото – вираз облич людей, які здали норматив по стометрівці в броніку через очерет)”, – написав журналіст.

Фото: iPress.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY