Фільм «Процес» про українця Олега Сенцова  показали на міжнародному кінофестивалі в Ризі

Фільм «Процес» про українця Олега Сенцова показали на міжнародному кінофестивалі в Ризі

11 Вересня 2017
1817
11 Вересня 2017
15:28

Фільм «Процес» про українця Олега Сенцова показали на міжнародному кінофестивалі в Ризі

1817
На Ризькому міжнародному кінофестивалі відбувся показ документальної стрічки «Процес» Аскольда Курова про кримського режисера, політв'язня Олега Сенцова, якого утримують у Росії
Фільм «Процес» про українця Олега Сенцова  показали на міжнародному кінофестивалі в Ризі
Фільм «Процес» про українця Олега Сенцова  показали на міжнародному кінофестивалі в Ризі

Про це повідомляє Крим.Реалії з посиланням на посольство України в Латвії.

Третій міжнародний Ризький кінофестиваль (Riga IFF) відкрився 7 вересня і триватиме до 17 вересня. На ньому представлено дев'ять кінопрограм і буде показано 120 фільмів. Також відбудуться три конкурси - повнометражного кіно країн Балтійського регіону, короткометражного кіно SHORT RIGA і балтійських музичних відео.

Нагадаємо, російський режисер Аскольд Куров знімав засідання суду в Ростові-на-Дону (Росія), в ході якого український режисер Олег Сенцов був засуджений за сфабрикованим звинуваченням у тероризмі до 20 років позбавлення волі.

Міжнародна прем'єра фільму пройшла у позаконкурсній програмі на 67-му Берлінському кінофестивалі.

Українська прем'єра стрічки відбулася у рамках Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA. Режисер особисто представив фільм глядачам. Перед початком фільму пройшов флешмоб – гості прем'єри підняли таблички з хештегом #FreeSentsov.

6 квітня «Процес» вийшов у кінопрокат у Києві, Вінниці, Запоріжжі, Львові, Одесі, Сумах та Харкові.

Документальна стрічка Аскольда Курова про судовий процес над українським режисером Олегом Сенцовим була у програмі британського кінофестивалю Sheffield Doc/Fest.

Як повідомляв «Детектор Медіа», сьогодні, 11 вересня, українського режисера Олега Сенцова, незаконно засудженого і ув’язненого в Росії, етапували з СІЗО-1 міста Іркутська.  

Нагадаємо, 9 вересня представники іркутської Громадської спостережної комісії знайшли в СІЗО-1 Іркутська Олега Сенцова, якого з тиждень тому етапували з колонії в Якутську (Росія). За словами українця, він не знає, чому саме його етапували.

Раніше російська правозахисниця і журналістка Зоя Свєтова повідомила, що Олега Сенцова, який відбував покарання у виправній колонії №1 в Якутську, могли перевести у колонію суворого режиму ІК-19 в Іркутську. 

25 серпня 2015 року  Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав українського кінорежисера Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму. Українському активісту Олександру Кольченку суд присудив 10 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

У лютому 2017 року стало відомо, що Росія вдруге офіційно відмовилася  видати Україні політв’язнів Олега Сенцова й Олександа Кольченка, бо вважає їх своїми громадянами.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1817
Читайте також
11.09.2017 11:30
Марина Бердичевская
для «Детектора медіа»
3 145
20.04.2017 14:30
Андрій Кокотюха
для «Детектора медіа»
2 845
17.04.2017 10:00
Олена Коркодим
для «Детектора медіа»
4 663
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду