П'єсу Олега Сенцова «Номери» поставлять у Львові на Міжнародному конгресі ПЕН-клубу

П'єсу Олега Сенцова «Номери» поставлять у Львові на Міжнародному конгресі ПЕН-клубу

14 Вересня 2017
2127
14 Вересня 2017
09:28

П'єсу Олега Сенцова «Номери» поставлять у Львові на Міжнародному конгресі ПЕН-клубу

2127
П'єса «Номери» була написана Олегом Сенцовим ще до всіх горезвісних подій і стала для нього зловісним пророцтвом
П'єсу Олега Сенцова «Номери» поставлять у Львові на Міжнародному конгресі ПЕН-клубу
П'єсу Олега Сенцова «Номери» поставлять у Львові на Міжнародному конгресі ПЕН-клубу

19 вересня у Львові у рамках Міжнародного конгресу ПЕН-клубу представлять постановку за п'єсою ув'язненого в Росії режисера, кримчанина Олега Сенцова «Номери».

Про це повідомляє Крим.Реалії з посиланням на координатора команди 83-го Міжнародного Конгресу ПЕН Ольгу Муху.

Також на відкритті конгресу планується показ фільму «Процес» про суд над Олегом Сенцовим.

«П'єса «Номери» була написана Олегом ще до всіх горезвісних подій і стала для нього зловісним пророцтвом. Про те, як люди стають номерами: номерами справ та статей. Наші колеги для постановки обрали перший акт п'єси, підготували український переклад, а партнери з Американського ПЕН допомогли з субтитрами англійською мовою. Зрозуміло, що, коли ми говоримо про Олега Сенцова, ми говоримо не тільки про нього, ми говоримо про цей символ порожніх стільців, образ, який вже майже чотири десятиліття позначає «Silenced, but not forgotten» – мовчазних, але незабутих», – зазначила Ольга Муха.

Режисером постановки п'єси «Номери» є керівник театру «І люди, і ляльки» Олексій Кравчук, художником – Олексій Хорошко, переклад українською мовою Надії Крат.

Конгрес є однією із найбільш важливих подій Міжнародного ПЕН-клубу, вагомої Міжнародної неурядової організації, що об'єднує професійних письменників, редакторів і перекладачів з 1921 року. 83-й конгрес відбудеться у Львові з 17 по 24 вересня, тема конгресу – «обстоювання» правди в часи пропаганди.

Нагадаємо, 12 вересня українскього режисера Олега Сенцова, незаконно засудженого і ув’язненого в Росії, етапували з іркутського СІЗО до Челябінська.

Як повідомляв «Детектор Медіа»11 вересня, українського режисера Олега Сенцова, незаконно засудженого і ув’язненого в Росії, етапували з СІЗО-1 міста Іркутська.  

Нагадаємо, 9 вересня представники іркутської Громадської спостережної комісії знайшли в СІЗО-1 Іркутська Олега Сенцова, якого з тиждень тому етапували з колонії в Якутську (Росія). За словами українця, він не знає, чому саме його етапували.

Раніше російська правозахисниця і журналістка Зоя Свєтова повідомила, що Олега Сенцова, який відбував покарання у виправній колонії №1 в Якутську, могли перевести у колонію суворого режиму ІК-19 в Іркутську. 

25 серпня 2015 року  Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав українського кінорежисера Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму. Українському активісту Олександру Кольченку суд присудив 10 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

У лютому 2017 року стало відомо, що Росія вдруге офіційно відмовилася  видати Україні політв’язнів Олега Сенцова й Олександа Кольченка, бо вважає їх своїми громадянами.

 Фото: Радіо Свобода

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2127
Читайте також
11.09.2017 11:30
Марина Бердичевская
для «Детектора медіа»
3 143
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду