Правозахисники повідомили, що Олега Сенцова тримають у підвалі іркутської тюрми

Правозахисники повідомили, що Олега Сенцова тримають у підвалі іркутської тюрми

10 Вересня 2017
1018
10 Вересня 2017
11:04

Правозахисники повідомили, що Олега Сенцова тримають у підвалі іркутської тюрми

1018
9 вересня представники іркутської Громадської спостережної комісії знайшли в СІЗО-1 Іркутська Олега Сенцова, якого з тиждень тому етапували з колонії в Якутську (Росія). Він повідомив, що не знає чому саме його етапували.
Правозахисники повідомили, що Олега Сенцова тримають у підвалі іркутської тюрми
Правозахисники повідомили, що Олега Сенцова тримають у підвалі іркутської тюрми

Про це повідомляє видання іркутських правозахисників «Сибирь без цензуры».

Зараз Олег Сенцов перебуває в одиночній камері в підвалі «червоного» корпусу іркутської в'язниці.

Раніше російська правозахисниця і журналістка Зоя Свєтова повідомила, що Олега Сенцова, який відбував покарання у виправній колонії №1 в Якутську, могли перевести у колонію суворого режиму ІК-19 в Іркутську. Але поки що російські органи цю інформацію не підтвердили.

Російські правозахисники в коментарях зазначають, що колонія ІК-19 не лише відзначається справді суворим режимом, а ще й відома тортурами над ув’язненими.

Міністерство закордонних справ України (МЗС) заявило, що перевірить інформацію про те, що українського режисера Олега Сенцова могли перевести з російської колонії Якутська до колонії суворого режиму до Іркутська.

Видання «Сибирь без цензуры» також повідомляє з посиланням на ув'язнених, що «червоним» цей корпус СІЗО Іркутська називається через наявність в ньому «"разработочных" камер, где сидят прессовщики». Підтвердити чи спростувати це видання не може.

Як повідомили представники іркутської Громадської спостережної комісії,  умови в камері хороші, камера після свіжого ремонту, чиста, суха. Олег Сенцов почуває себе добре, посміхається. За словами правозахисників, він передавав усім привіт.

Як відомо, 25 серпня 2015 року  Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав українського кінорежисера Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму. Українському активісту Олександру Кольченку суд присудив 10 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

У лютому 2017 року стало відомо, що Росія вдруге офіційно  відмовилася  видати Україні політв’язнів Олега Сенцова й Олександа Кольченка, бо вважає їх своїми громадянами.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1018
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду