Екс-керівник «Корреспондента» став заступником Гужви

Екс-керівник «Корреспондента» став заступником Гужви

1 Вересня 2017
1681

Екс-керівник «Корреспондента» став заступником Гужви

1681
Колишній шеф-редактор журналу «Корреспондент» Максим Мінін став заступником головного редактора інтернет-видання «Страна.ua»
Екс-керівник «Корреспондента» став заступником Гужви
Екс-керівник «Корреспондента» став заступником Гужви

Про це свідчить зазначене місце роботи пана Мініна у Facebook.

«Детектор медіа» звернувся до пана Мініна по коментар.

Нагадаємо, з 5 квітня 2017 року Максим Мінін працював шеф-редактором «Корреспондента», який видається Українським медіахолдингом бізнесмена Сергія Курченка. З 31 серпня його обов’язки виконує Олександр Крамаренко, який також залишить за собою посаду головреда в журналі «Деньги».

Як писав «Детектор медіа», увечері 22 червня в редакції інтернет-видання «Страна.ua» відбувся обшук із затриманням головного редактора видання Ігоря Гужви. Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що головреда затримано за підозрою у вимаганні й отриманні 10 тисяч доларів в одного з політиків. Пан Гужва заявив, що правоохоронці надали постанову суду про обшук у справі про нібито вимагання грошей у народного депутата Дмитра Лінька з фракції Радикальної партії і  заявив, що обшук у редакції «Страни.ua» та його затримання – «спланована провокація».

У Генпрокуратурі повідомили, що пана Гужву затримано 22 червня після передачі грошових коштів у розмірі $10 тис. за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання). Його затримали слідчі Головного управління Національної поліції в місті Києві за процесуального керівництва прокуратури міста Києва. Згодом ГПУ опублікувала оперативне відео у справі про можливе вимагання хабара головним редактором інтернет-видання «Страна.ua».

23 червня Ігорю Гужві було вручено повідомлення про підозру у вимаганні грошей (ч. 3 ст. 189 Кримінального кодексу України), а в нього вдома відбувся обшук.

24 червня Шевченківський районний суд Києва обрав затриманому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою протягом двох місяців з можливістю внести 544 тис. гривень застави. Раніше прокуратура просила суд призначити заставу у сумі 3 млн.гривень.

26 червня за Ігоря Гужву була внесена його заступницею Світланою Крюковою застава у розмірі 544 тис. грн. 27 червня головреда «Страна.UA» випустили із СІЗО.

Згодом прокуратура Києва повідомила, що вважає розмір застави недостатнім та подала скаргу до Апеляційного суду, у якій просить скасувати ухвалу суду першої інстанції та ухвалити нову, застосувавши щодо пана Гужви запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із заставою у розмірі 3,2 тис грн.

3 липня головний редактор «Страна.ua» Ігор Гужва повідомив про нове провадження, яке, начебто, відкрите через втручання в особисте життя народного депутата України Антона Геращенка.  

9 серпня інтернет-видання «Страна.ua» повідомило про обшуки Службою безпеки України (СБУ) в редакції та вдома у журналістів сайту.

У Facebook прес-секретар СБУ згодом повідомила, що «співробітники спецслужби під час здійснення слідчих дій перевіряють комп’ютерну техніку на наявність матеріалів, які становлять державну таємницю». За її словами, сайт інтернет-видання «Страна.ua» працює у штатному режимі.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1681
Читайте також
14.08.2017 14:00
Юрій Луканов
для «Детектора медіа»
4 765
09.08.2017 16:15
Артем Захарченко
Олексій Півторак
«Детектор медіа»
3 680
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду