Шабуніну оголосили підозру через «тривалий розлад здоров'я» блогера

Шабуніну оголосили підозру через «тривалий розлад здоров'я» блогера

16 Серпня 2017
1522

Шабуніну оголосили підозру через «тривалий розлад здоров'я» блогера

1522
Голові Центру протидії корупції загрожують виправні роботи на строк до двох років, обмеження волі на строк до трьох років або позбавлення волі на строк до трьох років
Шабуніну оголосили підозру через «тривалий розлад здоров'я» блогера
Шабуніну оголосили підозру через «тривалий розлад здоров'я» блогера

Голові Центру протидії корупції Віталію Шабуніну в середу, 16 серпня, у Дніпровському відділенні поліції столиці оголосили підозру в завданні тілесних ушкоджень середньої тяжкості.

Про це повідомляє Українська правда.  

Голову ЦПК підозрюють в «умисному завданні тілесних ушкоджень середньої тяжкості» (стаття 122 Кримінального кодексу) громадянину Всеволоду Філімоненку, який представляється журналістом. У документі зокрема йдеться, що 8 червня 2017 року біля Дніпровського військкомату Києва Шабунін завдав одного удару по обличчю Філімоненка, що «спричинило тривалий розлад здоров'я останнього у вигляді закритої травми обличчя».

Це правопорушення карається виправними роботами на строк до двох років або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Сам Віталій Шабунін вважає, що справа проти нього ініційована зверху від політичних осіб, яким невигідна боротьба з корупцією.

«Для політичної еліти України є проблемою антикорупційні реформи, які вони хочуть відкотити», - цитує його коментар Еспресо.TV.

Напередодні повідомлялося, що Віталію Шабуніну інкримінують ч.2 ст. 345-1 ККУ (погроза або насильство щодо журналіста), покарання за якою становило до п'яти років позбавлення волі.   

За словами юристки Центру протидії корупції Олени Щербан, після удару Шабуніна Філімоненко сам викликав собі швидку і відмовився від госпіталізації та допомоги лікарів, і журналісти зафіксували цю відмову на відео і самі були її свідками.

В організації також зауважили, що інші справи про напади та побиття журналістів правоохоронці розслідують безрезультативно.

Як писав «Детектор медіа», 8 червня у Києві біля Дніпровського військкомату виник конфлікт між Віталієм Шабуніним і відеоблогером каналу «Голос народу» Всеволодом Філімоненком. Голову ЦПК облили з газового балончика.  Цей інцидент між Шабунін та Філімоненком став епізодом анонімної програми «Слідами грантоїдів» на каналі «Україна».

Нагадаємо, що останнім часом проти ЦПК і особисто Віталія Шабуніна ведеться кампанія з дискредитації роботи його організації, і в цілому ГО і окремих депутатів, які намагаються боротися з корупцією. Одним з активних учасників кампанії є і відеоблогер Всеволод Філімоненко. Він є членом партіїГеннадія Балашова «5.10» і помічником на громадських засадах депутата від Радикальної партії Ляшка Сергія Мельничука.

Фото: ЦПК

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1522
Читайте також
15.08.2017 20:31
Мустафа Найєм, «Українська правда. Блоги»
1 677
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду