У Києві на благодійному аукціоні зібрали для українських політв'язнів Кремля понад 22 тисячі гривень

У Києві на благодійному аукціоні зібрали для українських політв'язнів Кремля понад 22 тисячі гривень

14 Серпня 2017
1025

У Києві на благодійному аукціоні зібрали для українських політв'язнів Кремля понад 22 тисячі гривень

1025
Мета організаторів – підтримати кожного з 48 політв'язнів, тому українців закликають брати участь у подібних ацкціонах
У Києві на благодійному аукціоні зібрали для українських політв'язнів Кремля понад 22 тисячі гривень
У Києві на благодійному аукціоні зібрали для українських політв'язнів Кремля понад 22 тисячі гривень

На благодійному аукціоні на підтримку українських політв'язнів Кремля, який відбувся ввечері 13 серпня в столиці, зібрали 22550 гривень. 1700 з них – пожертвування.

Про це Крим.Реалії повідомив один із організаторів заходу, голова громадської організації «Євромайдан-Крим» Сергій Мокренюк.

«Наше завдання тільки одне – надати хоча б якусь допомогу кожному з політв'язнів. А їх 48. Одна передача – це щонайменше три тисячі гривень. Сьогодні ми зібрали 22550 грн, а це означає, що принаймні семеро наших хлопців отримають привітання з Батьківщини. У нас ще 41», – розповів пан Мокренюк, закликавши співгромадян брати участь у подібних аукціонах.

Співорганізатором аукціону виступив радник міністра закордонних справ України з питань політв'язнів Геннадій Афанасьєв.

Загалом на аукціоні продали 25 лотів, зокрема книги й календарі українського художника Юрія Журавля з його автографом, вишиті картини кримської майстрині, а також намисто й чохли для телефону ручної роботи. Один із лотів – шовковий шарф – надала віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко. За нього виручили 1,5 тисячі гривень.

Усі виручені від продажу лотів кошти підуть на підтримку українців-політв'язнів і подарунки їм до Дня незалежності України.

Як повідомляв «Детектор Медіа», народний депутат України, Уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв вніс до Верховної Ради законопроект (реєст. номер 6700 від 13.07.2017) про визнання політв'язнями осіб, позбавлених волі за політичними мотивами за рішенням органів влади Росії, а також умови і порядок надання їм державної соціальної допомоги та пільг.

24 липня Президент України Петро Порошенко в телефонній розмові у Нормандському форматі з президентом Франції Еммануелем Макроном, федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Росії Володимиром Путіним наголосив, зокрема, на блокуванні Росією звільнення заручників і незаконно утримуваних в РФ Олега Сенцова і Романа Сущенка.

Нагадаємо, секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов у День пам'яті жертв політичних репресій заявив, що завдання української сторони полягає в тому, щоб усі українці, які утримуються в російських в'язницях, повернулися на батьківщину. Він згадав прізвища українських політв’язнів, які перебувають за гратами в РФ - Романа Сущенка, Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Миколи Семени.

Народний депутат України, голова Комітету Верховної Ради України у закордонних справах Ганна Гопко заявила, що Україна мусить створити єдиний координаційний центр з питань звільнення своїх громадян, незаконно ув'язнених в Росії й на окупованих територіях Криму й Донбасу, а також надати їм спеціальний статус і соціальну підтримку.

Фото: Крим.Реалії 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1025
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду