detector.media
14.08.2017 10:06
У Києві на благодійному аукціоні зібрали для українських політв'язнів Кремля понад 22 тисячі гривень
У Києві на благодійному аукціоні зібрали для українських політв'язнів Кремля понад 22 тисячі гривень
Мета організаторів – підтримати кожного з 48 політв'язнів, тому українців закликають брати участь у подібних ацкціонах

На благодійному аукціоні на підтримку українських політв'язнів Кремля, який відбувся ввечері 13 серпня в столиці, зібрали 22550 гривень. 1700 з них – пожертвування.

Про це Крим.Реалії повідомив один із організаторів заходу, голова громадської організації «Євромайдан-Крим» Сергій Мокренюк.

«Наше завдання тільки одне – надати хоча б якусь допомогу кожному з політв'язнів. А їх 48. Одна передача – це щонайменше три тисячі гривень. Сьогодні ми зібрали 22550 грн, а це означає, що принаймні семеро наших хлопців отримають привітання з Батьківщини. У нас ще 41», – розповів пан Мокренюк, закликавши співгромадян брати участь у подібних аукціонах.

Співорганізатором аукціону виступив радник міністра закордонних справ України з питань політв'язнів Геннадій Афанасьєв.

Загалом на аукціоні продали 25 лотів, зокрема книги й календарі українського художника Юрія Журавля з його автографом, вишиті картини кримської майстрині, а також намисто й чохли для телефону ручної роботи. Один із лотів – шовковий шарф – надала віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко. За нього виручили 1,5 тисячі гривень.

Усі виручені від продажу лотів кошти підуть на підтримку українців-політв'язнів і подарунки їм до Дня незалежності України.

Як повідомляв «Детектор Медіа», народний депутат України, Уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв вніс до Верховної Ради законопроект (реєст. номер 6700 від 13.07.2017) про визнання політв'язнями осіб, позбавлених волі за політичними мотивами за рішенням органів влади Росії, а також умови і порядок надання їм державної соціальної допомоги та пільг.

24 липня Президент України Петро Порошенко в телефонній розмові у Нормандському форматі з президентом Франції Еммануелем Макроном, федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Росії Володимиром Путіним наголосив, зокрема, на блокуванні Росією звільнення заручників і незаконно утримуваних в РФ Олега Сенцова і Романа Сущенка.

Нагадаємо, секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов у День пам'яті жертв політичних репресій заявив, що завдання української сторони полягає в тому, щоб усі українці, які утримуються в російських в'язницях, повернулися на батьківщину. Він згадав прізвища українських політв’язнів, які перебувають за гратами в РФ - Романа Сущенка, Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Миколи Семени.

Народний депутат України, голова Комітету Верховної Ради України у закордонних справах Ганна Гопко заявила, що Україна мусить створити єдиний координаційний центр з питань звільнення своїх громадян, незаконно ув'язнених в Росії й на окупованих територіях Криму й Донбасу, а також надати їм спеціальний статус і соціальну підтримку.

Фото: Крим.Реалії 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY