Міноборони готове транспортувати пораненого оператора Волка до Києва та надати своїх лікарів

Міноборони готове транспортувати пораненого оператора Волка до Києва та надати своїх лікарів

10 Серпня 2017
1405

Міноборони готове транспортувати пораненого оператора Волка до Києва та надати своїх лікарів

1405
Міністерство оборони України готове транспортувати пораненого криворізьккого оператора В’ячеслава Волка до Києва та надати своїх спеціалістів
Міноборони готове транспортувати пораненого оператора Волка до Києва та надати своїх лікарів
Міноборони готове транспортувати пораненого оператора Волка до Києва та надати своїх лікарів

Про це «Детектору медіа» повідомив очільник прес-служби оборонного відомства Олексій Чернобай.

«Це питання тримається на контролі, кожного дня доповідається міністру. За це відповідає Департамент медичного забезпечення Міноборони. Поранений Волк стоїть у нас на контролі по важкопораненим, – сказав він. –  Наскільки мені відомо, департамент розглядав питання щодо його транспортування до Києва в наш національний центр, як тільки він буде транспортабельний. Для цього вже готовий літак. Ми його готові транспортувати до Києва у будь-яку хвилину для надання кваліфікованої допомоги із залученням відповідних лікарів, професорів…».

Як повідомила дружина оператора Інна Волк, на операцію та реабілітацію її чоловіка необхідно $400 тис. Родина зібрала $15 тис. Вона звернулась до Президента України, Міністерства оборони, народних та місцевих депутатів з проханням допомогти у вирішенні фінансового питання.

За словами пана Чернобая, наразі у Міноборони не готові говорити щодо фінансової допомоги пораненому.

«Питання не йде щодо якихось клінік і проплат. Ми зараз готові його взяти на обстеження до Києва і переглянути всі можливі варіанти. Проводимо дослідження і дивимося, які є варіанти подальшого його лікування і що для цього необхідно», – сказав він.

Нагадаємо, наприкінці липня міністр оборони Степан Полторак доручив Департаменту медзабезпечення Міноборони надати допомогу в лікуванні оператора. Таке рішення було прийнято після звернення журналістів до Міноборони з приводу поранення під час навчань криворізького журналіста В’ячеслава Волка.

«Щойно розглянуто звернення журналістів та громадських діячів у зв’язку з отриманням поранення представником ЗМІ В’ячеславом Волком. Генеральному штабу ЗС України дано окреме невідкладне доручення щодо організації вивчення фактів, викладених у зверненні, вирішенні зазначених проблемних питань у відповідності до чинного законодавства», - написав очільник Міноборони у Facebook.

Як писав «Детектор медіа», 6 липня у Кривому Розі поранено оператора інформаційного порталу «Перший Криворізький» В'ячеслава Волка, який брав участь у зйомках постановочного кадру під час військових навчань. 

Підозрюваного затримано. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 7 років.

9 липня на прес-конференції військком Саксаганського районного військкомату Кривого Рогу Олександр Бритвич, який був відповідальний за навчальні збори, повідомив, що вправа, яку показував волонтер, що поцілив у оператора Волка, не була запланована.

Журналісти «Першого Криворізького» вважають, що відповідати за те, що трапилося, мають організатори навчань біля Саксаганського райвиконкому.

Понад 60 журналістів, активістів, громадських діячів, серед яких – голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко і викладач Школи журналістики УКУ (Львів) Отар Довженко, підписали лист-звернення до міністар оборони України Степана Полторака із закликом прозорого, швидкого, ґрунтовного та незалежного розслідування поранення під час навчань у Кривому Розі оператора В’ячеслава Волка та кваліфікації їх у відповідності до Законів України, а також розробити нові стандарти безпечної взаємодії ЗМІ зі ЗСУ та Міноборони.

Генеральний штаб ЗС України отримав окреме невідкладне доручення щодо вивчення фактів, викладених у зверненні журналістів з приводу поранення під час навчань криворізького журналіста В’ячеслава Волка.

27 липня доктор медичних наук, лікар-нейрохірург відділення відновлювальної нейрохірургії Інституту нейрохірургії ім.акад.Ромоданова АМН України Юрій Ямінський повідомив, що операцію В’ячеславу Волку можна відкласти на стільки, на скільки треба.

Лікувати В'ячеслава Волка буде міжнародна бригада медиків з Ізраїлю та Великої Британії. 

Фото: ТСН

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1405
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду