Прооперованого у Львові криворізького оператора В’ячеслава Волка відвідав міністр оборони

Прооперованого у Львові криворізького оператора В’ячеслава Волка відвідав міністр оборони

2 Вересня 2017
2156

Прооперованого у Львові криворізького оператора В’ячеслава Волка відвідав міністр оборони

2156
1 вересня міністр оборони України Степан Полторак відвідав прооперованого оператора порталу «Перший Криворізький» В’ячеслава Волка у Львові в Військово-медичному клінічному центрі, де 31 серпня журналісту було зроблено операцію з видалення осколків із хребта.
Прооперованого у Львові криворізького оператора В’ячеслава Волка відвідав міністр оборони
Прооперованого у Львові криворізького оператора В’ячеслава Волка відвідав міністр оборони

Про це міністр написав у своєму Facebook.

«Щойно відвідав прооперованого журналіста В'ячеслава Волка, який проходить лікування у Військово-медичному клінічному центрі західного регіону. Я задоволений, що складна операція пройшла успішно, В'ячеслав знаходиться у свідомості, поруч з рідними. Разом з тим маємо пам'ятати, що попереду у нього довготривале лікування та процес відновлення. Висловлюю вдячність військовим хірургам та медичним працівникам, які лікують В'ячеслава, а батькам та дружині - слова підтримки та віри, що все буде добре», - написав Степан Полторак.

Він також опублікував відео свого спілкування із прооперованим В’ячеславом Волком, його дружиною та лікарями.

«Я дуже радий, що операція пройшла успішно, що ти тримаєшся. Найголовніше, що у тебе є дух, бажання не тільки жити, а жити щасливо. Добре, що ти справляєшся з такими труднощами. Бажаю тобі, в першу чергу, здоров’я, швидкого одужання і повернення додому», - сказав міністр.

1 вересня дружина постраждалого Інна Волк розповіла подробиці про стан чоловіка після операції на хребті, поки він перебуває на апараті штучного дихання.

«Славіка тренують дихати самостійно, сьогодні майже годину дихав без апарату (це взагалі дуже класно). Слава сам просить що б йому частіше давали можливість дихати самому. Найголовніше, що б стан Слави не погіршувався, щоб імплант приживався і щоб організм не викидав нових сюрпризів, тоді все буде йти за планом», - написала вона у Facebook.

Голова НСЖУ Сергій Томіленко у своєму коментарі до візиту посадовця зауважив, що «міністр оборони України задає приклад не словом, а ділом турбуватися про журналіста, чиє здоров’я було підірване в ході військових навчань».

«Ми не говоримо про свідоме поранення нашого колеги В'ячеслава Волка військовими, але ми говоримо як на інцидент має реагувати відомство. Саме пан Степан Полторак показує, як має чинити справжній офіцер – за вказівкою міністра кращі військові нейрохірурги обстежили журналіста у лікарні в Дніпрі, військова авіація транспортувала В'ячеслава до Львова, де у госпіталі вчора була проведена складна операція. Сьогодні міністр провідав журналіста, якому побажав одужання, а дружині Інні – посмішок! Ми в НСЖУ віримо, що Міноборони продовжить опікуватися здоров'ям нашого колеги і надалі. І ми, журналісти, теж! Чекаємо на В'ячеслава у життєвому строю», – прокоментував Сергій Томіленко.

Раніше, 31 серпня, у військовому госпіталі Львова нейрохірурги провели операцію на хребті криворізькому оператору В'ячеславу Волку, якого поранили в ході навчань військових резервістів.

Нагадаємо, рішення про транспортування пораненого оператора у військовий госпіталь у Львів прийняла його дружина.

Вона продовжує збір коштів для подальшого лікування пана Волка в ізраїльській клініці «Шиба», лікарі якої готові взятися за відновлення дихальної системи чоловіка. Нагадаємо, на операцію та реабілітацію пана Волка необхідно $400 тис.

Як писав «Детектор медіа», 6 липня у Кривому Розі поранено оператора інформаційного порталу «Перший Криворізький» В'ячеслава Волка, який брав участь у зйомках постановочного кадру під час військових навчань. 

Підозрюваного затримано. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 7 років.

9 липня на прес-конференції військком Саксаганського районного військкомату Кривого Рогу Олександр Бритвич, який був відповідальний за навчальні збори, повідомив, що вправа, яку показував волонтер, що поцілив у оператора Волка, не була запланована.

Журналісти «Першого Криворізького» вважають, що відповідати за те, що трапилося, мають організатори навчань біля Саксаганського райвиконкому.

Понад 60 журналістів, активістів, громадських діячів, серед яких – голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко і викладач Школи журналістики УКУ (Львів) Отар Довженко, підписали лист-звернення до міністра оборони України Степана Полторака із закликом прозорого, швидкого, ґрунтовного та незалежного розслідування поранення під час навчань у Кривому Розі оператора В’ячеслава Волка та кваліфікації їх у відповідності до Законів України, а також розробити нові стандарти безпечної взаємодії ЗМІ зі ЗСУ та Міноборони.

Генеральний штаб ЗС України отримав окреме невідкладне доручення щодо вивчення фактів, викладених у зверненні журналістів з приводу поранення під час навчань криворізького журналіста В’ячеслава Волка.

Наприкінці липня міністр оборони Степан Полторак доручив Департаменту медзабезпечення Міноборони надати допомогу в лікуванні оператора. Таке рішення було прийнято після звернення журналістів до Міноборони з приводу поранення під час навчань криворізького журналіста В’ячеслава Волка.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2156
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду