Полтавські поліціянти розповіли, як розслідуються резонансні справи щодо погроз та перешкоджання журналістам

Полтавські поліціянти розповіли, як розслідуються резонансні справи щодо погроз та перешкоджання журналістам

26 Липня 2017
1735

Полтавські поліціянти розповіли, як розслідуються резонансні справи щодо погроз та перешкоджання журналістам

1735
Навесні на Полтавщині упродовж кількох днів було зафіксовано одразу шість випадків погроз, перешкоджання діяльності та навіть побиття журналістів
Полтавські поліціянти розповіли, як розслідуються резонансні справи щодо погроз та перешкоджання журналістам
Полтавські поліціянти розповіли, як розслідуються резонансні справи щодо погроз та перешкоджання журналістам

Полтавські правоохоронці стверджують, що мають серйозний прогрес у розслідуванні найбільш резонансних справ щодо погроз та перешкоджання журналістам у області. Слідчі дії тривають, по більшості справ вже встановлено осіб-винуватців та призначено відповідні експертизи.

Про це йшлося на зустрічі представників медіаспільноти Полтавщини, Полтавської облорганізації НСЖУ та керівництва Нацполіції в Полтавській області, повідомили Детектору Медіа в НСЖУ.

Про хід розслідування інформували начальник ГУНП в області Олег Бех, його заступник, начальник слідчого управління ГУНП в Полтавській області Сергій Чиж і начальник Полтавського відділу поліції Олександр Терела

Подробиць в інтересах слідства на загал не повідомлялося, проте по завершенню зустрічі кожен із журналістів-фігурантів резонансних справ мав змогу особисто ознайомитися із усіма деталями  розслідування.

«Конкретні результати ми оцінюватимемо, коли матимемо судові ухвали, і особи, які дозволяли собі погрожувати журналістам, чинити тиск чи перешкоджати діяльності, будуть притягнуті до відповідальності, – зазначив голова Полтавської облорганізації НСЖУ Євген Лопушинський. – Але те, що керівництво Нацполіції комунікує в цих справах і принаймні демонструє бажання довести їх до логічного завершення – факт безсумнівно позитивний. Поряд із цим ми, журналістська спільнота, ретельно стежитимемо, як відбувається розгляд справ стосовно наших колег. Дуже хотілося б, щоб і правоохоронна, і судова системи спрацювала синхронно, захистивши право журналістів безпечно займатися своєю професією».

Нагадаємо, наприкінці весни на Полтавщині упродовж кількох днів було зафіксовано одразу шість випадків погроз, перешкоджання діяльності та навіть побиття журналістів. Зокрема, журналістці інтернет-видання «Полтавщина» Дарині Синицькій у соцмережі погрожувала група осіб, натякаючи на можливе зґвалтування, викрадення, фізичне знищення. Редакторові і видавцеві газети «Коло» Тетяні Цирульник зателефонував невідомий і переконливо порадив «поберегти здоров'я». Журналістка видання «Вполтаві-інфо» Наталія Очкань під час виконання професійних обов'язків отримала погрози із боку невстановленої особи. Головреду «Кременчуцької газети» Олегові Булашеву зателефонував невідомий із погрозами «розчленувати та покласти у морг». Із Кременчука надійшла інформація про спробу викрадення журналіста Ігора Моїсеєнка, а редактора газети «Зіньківщина «по-іншому» Олексія Леонтія після побиття госпіталізували до лікарні зі струсом мозку.

Голова Полтавської обласної організації Національної спілки журналістів України Євген Лопушинський звернувся до начальника ГУНП в Полтавській області Олега Беха з вимогою належного реагування правоохоронних органів та проведення об’єктивного розслідування.

По всіх цих справах  було розпочато досудове розслідування.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1735
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду